Sonja

Kattenpension ‘Poeslief’ aanwinst voor gemeente

Zo’n 60 katten zijn er welkom in Kattenpension Poeslief aan de Goudseweg, dat zaterdag 1 december de deuren officieel opent. In minder dan een jaar is het oude kaaspakhuis op het terrein achter het huis van de familie den Boon, Goudseweg 18, omgebouwd tot een pension. Sonja den Boon is de trotse eigenaresse en vertelt enthousiast over haar nieuwe onderneming.
“Ik ben dol op dieren; honden, katten, eigenlijk maakt het niet uit wat voor dier”, begint Sonja als reactie op de vraag: Waarom een kattenpension?. “Het kaaspakhuis achter ons huis stond leeg i.v.m. een verhuizing. Honden of katten, ik heb nog getwijfeld, maar honden blaffen veel. Daarnaast heb je een terrein nodig waar ze kunnen rennen en ravotten en die ruimte heb ik gewoonweg niet. Thuis hebben we al een hond en vier katten lopen en voor een kattenpension hadden we wel de ruimte, dus zo doende”.

  

In minder dan een jaar is het pension realiteit geworden. “Een jaar geleden was het nog een pakhuis, en moet je nu toch kijken”, vertelt Sonja trots. “Allereerst hebben we natuurlijk het pakhuis leeggehaald. We moesten wachten op vergunningen en toestemming van de gemeente, dus ben ik vast gestart met een opleiding. Ik heb 160 uur stage gelopen bij een honden- en kattenpension. Daarnaast kreeg ik les in het starten van een onderneming, huisvesting, verzorging etc. Na het afronden van de studie d.m.v. een examen, volgde al snel de toestemming van de gemeente. Inmiddels komt de officiële opening steeds dichterbij en de eerste kat is al aangemeld!”

Het Kattenpension heeft twee ruime huiskamers waar de katten kunnen liggen, klimmen, klauteren en krabben. Ook zijn er twee buitenverblijven en zogenaamde ‘wenkamers’. “Katten nemen hun karakter mee en een nieuwe omgeving is altijd even stressen. Vandaar dat ze eerst in een wenkamer kunnen zitten. Ik zal goed in de gaten houden of ze eten en hun behoefte doen. Gaat dat goed, dan gaat het deurtje open en kunnen ze zelf kiezen wat ze willen. Mochten katten niet samen kunnen, dan heb ik altijd ruime, aparte hokken waar ze in kunnen”, aldus Sonja.

 

De kat aanmelden gaat via de website. Maar waar komt de naam ‘Poeslief’ vandaan? Lachend gaat Sonja verder: “Ja dat had wat voeten in de aarde hoor. Mijn gezin bestaat uit vier zonen en ik en mijn man, dus de meningen waren flink verdeeld. Uiteindelijk zat ik ergens op een verjaardag en hadden we het er een beetje over. Ineens zei iemand ‘Poeslief’! Toen dacht ik; dat wordt hem! Je kunt er meerdere kanten mee op en het blijft hangen”.

Dat het een aanwinst voor onze gemeente is, is Sonja van overtuigd. “De reacties die ik krijg zijn positief. In Bodegraven is nog geen kattenpension, maar wonen wel veel katten. Voor nu wachten we rustig af wat er binnen komt en het zal ook moeten groeien. Immers, de mensen kennen je nog niet en ze laten wel hun kat bij je achter. Als mensen op vakantie gaan, zal ik ook regelmatig een foto sturen. Ook zal ik van te voren vragen of de foto’s op de Facebook pagina geplaatst mogen worden, zodat de mensen hun huisdier toch kunnen volgen als ze op vakantie zijn”.

 

“Ik kan nog veel meer vertellen, maar mensen moeten maar gewoon komen kijken! Iedereen is van harte welkom bij de opening. Deze is zaterdag 1 december van 11:00u tot 16:00u op Goudseweg 18 te Bodegraven”.

Door: Els MaarleveldX