Kerstconcert de Gouwestem in Bodegraven

Op maandag 11 december 2023 geeft het Chr. Waddinxveens Mannenkoor De Gouwestem onder leiding van Martin Mans een concert in de Hervormde Dorpskerk in Bodegraven. De grote groep zangers brengt een scala aan kerstarrangementen ten gehore waarbij traditionele werken zoals Stille Nacht en Ere zij God een bron van herkenning zijn. Daarnaast staan eigentijdse kerstliederen op het programma zoals de Kerstintrada, Christmas Sanctus, Mary did you know? en Knielen.

Aan het concert werkt onder andere The Martin Mans Formation mee. Dit ensemble van De Gouwestem wisselt het programma af met een aantal eigen arrangementen. Aan het orgel en de piano zit Mark Brandwijk die, naast de begeleiding, een aantal improvisaties ten gehore brengt. Wim de Penning vormt een welkome aanvulling op de toetsen. Hij brengt ongekende muzikale effecten op zijn keyboard ten gehore. Tenslotte accentueert Pascal van de Velde het programma op trompet. Hij is bij het koor te beluisteren maar ook solistisch. De mix van zangers en instrumentalisten staat garant voor een programma vol hoogtepunten. De Gouwestem weet als geen ander het kerstrepertoire te vertolken en de inhoud op de luisteraars over te brengen. De dirigent Martin Mans smeedt de klanken van de vier partijen samen tot een geheel en zorgt voor de verbinding tussen de musici.

Bijzonderheden:

Locatie: Hervormde Dorpskerk, Oude Markt 1, Bodegraven

Datum: maandag 11 december 2023  

Aanvang 20.00 uur

Toegang: € 15,=, kinderen onder de 16 jaar € 10,=.

Reserveren: www.degouwestem.nl of telefonisch bij Jan Hoogenes op 06-22 22 75 33.

Voorverkoop van kaarten: Chr. Boekhandel ’t Lichtpunt, Kerkstraat 15, Bodegraven, t. 0172-610161.

Achtergrond Chr. Waddinxveens Mannenkoor De Gouwestem

De Gouwestem is volgens de zangersbond het grootste mannenkoor van Nederland. Ze voert concerten uit in monumentale kerken en concertgebouwen. De Woerdense dirigent Martin Mans staat sinds 1993 aan het roer en zet zich in om repertoire te vinden dat past bij een grote groep gemotiveerde zangers. Vele arrangementen heeft hij zelf gecomponeerd. Daarnaast zijn buitenlandse reizen een bron van inspiratie voor het verzamelen van nieuwe muziek. The Martin Mans Formation bestaat uit circa 20 zangers en is een onderdeel van De Gouwestem. 

Mark Brandwijk is een getalenteerde en veelgevraagde begeleider bij koren. Zowel zijn orgel- als pianospel is een genoegen om naar te luisteren. Wim de Penning is gespecialiseerd in toetstechnieken en zorgt voor de meest kunstige effecten. Pascal van de Velde is professioneel trompettist en speelt van barok tot popmuziek. In het kerstprogramma accentueert hij de gezongen teksten. 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank