Kinderadviesbureaus doen onderzoek in de gemeente

Als voorbereiding op de kinderklimaattop op 21 oktober kregen acht groepen van zeven scholen les over klimaatadaptatie.
In de les onderzochten ze van alles over hitte, droogte, hevige regenbuien en biodiversiteit. Samen vormen ze het Kinderadviesbureau ‘Geel en blauw maakt groen’.

“Nu snap ik pas echt hoe het werkt!”

Dat riep een van de kinderen tijdens de les. Op het jeugdjournaal hoorden ze al dat droge grond moeilijk regen opneemt. Door zelf een proefje met een spons te doen werd het pas echt duidelijk. Ook bekeken ze met een warmtecamera het verschil in temperatuur tussen een stuk met schaduw, groene beplanting of bomen, en een stoep of plein van steen. Of ze voelden zelf het verschil tussen de zonnige en de schaduwkant van een boom. De zonnige kant was heel droog en de schaduwkant voelde nat en er groeide mos op. 

Nieuwe ontwerpen voor bestaande speelplekken

Met alle nieuwe ideeën maken de leerlingen een nieuw ontwerp voor een bestaande speelplek in Bodegraven, Reeuwijk-Dorp en Driebruggen. Aanstaande vrijdag laten ze, tijdens de kinderklimaattop van de gemeente, de leukste ontwerpen per klas zien. Alle kinderen en een vakjury stemmen welk ontwerp ze het beste vinden. Het wordt een groen feest in het Evertshuis! Ook benieuwd welke ontwerpen winnen? Lees dat volgende week in de Kijk op Bodegraven-Reeuwijk!

Bron: Gemeente

Advertentie