Kinderen planten bloembollen in het centrum van Bodegraven

Hoe kleur je het Hart in het centrum van Bodegraven groen? Dat deden vrijdagochtend ruim 60 schoolkinderen van IKC Schatrijk door meer dan duizend planten en bloembollen in de grond te zetten.
Wethouder Inge Nieuwenhuizen bedankte tijdens de introductie initiatief groep Hart in Bodegraven voor weer de stappen die worden gezet om het centrum mooier te krijgen. Ook gaf Loes van Kleywegen en klimaatburgmeester Robbert Smits een educatief lesje over de natuur. 

In de Bouwsteeg en Nutspassage worden op deze dag de geveltuintjes volgezet met planten waaronder: Bonte Zege – Vergeet-me-nietjes – Maagdenpalm – Kattenkruid – Oranjebloesem – Narcissen. Ook in de grote plantsoenen Marktstraat en Nutspassage komt een grote diversiteit aan planten zoals: Ooievaarsbek – IJzerhard – Daglelies – Mahoniestruik -Anijsplant – Diamantgras. Volgend voorjaar staat alles in bloei, dan is het een feest voor vlinders, bijen en andere insecten.

Half december worden nog vele bomen geplant en voor het gemeentehuis wordt een prachtig paviljoen aangelegd. De metamorfose van steen naar groen is voor de kerst afgerond. Inwoners en bezoekers kunnen in de komende lente genieten van een mooi sfeervol en groen Hart in Bodegraven.

De groenplantdag is een idee van de inwonersinitiatiefgroep Hart in Bodegraven www.hartinbodegraven.nl. Mogelijk gemaakt dankzij samenwerking met de gemeente, Stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk, De Omgevingsverbinder en bijdragen van:  het waterschap de Stichtse Rijnlanden (HDSR), Welkoop en aannemer Kleywegen.

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank