Kleding en vrijwilligers gezocht

Nog steeds vindt een groep met minderjarige vluchtelingen tijdelijk onderdak in het Gr8-hotel in Bodegraven. Voor de taallessen en kookactiviteiten zijn we hard op zoek naar extra vrijwilligers! Ook ontvangen we graag kleding in de maten XS, S en M.
Taallessen

Tijdens de taallessen helpen we de jongens om de Nederlandse taal te leren. Het is ontzettend dankbaar en leuk werk! De jongens zijn erg gemotiveerd en willen graag de Nederlandse taal leren. Er is nu een klein team met vrijwilligers om de taallessen te kunnen geven, maar dit team is eigenlijk te klein. We hebben je dus hard nodig! 
Je hoeft geen bepaalde diploma’s o.i.d. te hebben. Het is natuurlijk wel erg handig als je de Nederlandse taal beheerst. 
De taallessen worden gegeven op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 9.30 – 11.30 uur. Het is fijn als je minimaal 1x per week beschikbaar bent. Meer dagen meedoen kan altijd! 

Kookactiviteit

Voor de kookactiviteit op donderdag, van 16.00 – 19.30 uur, zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om mee te helpen met het koken en daarna gezamenlijk met de jongeren en de COA-medewerker de maaltijd willen nuttigen. Bijzonder welkom aan vrijwilligers die de Arabische taal machtig zijn! 

Kleding

Veel jongens komen aan met alleen de kleding die ze op die dag aanhebben. Wij willen de jongens graag een set kleding en/of schoenen geven. Op dit moment lukt dit ook geregeld niet omdat er niet genoeg spullen zijn om uit te delen. Heeft u kleding, met name broeken, in de maten XS, S en M of schoenen in de maten 39-42 die u wilt doneren? Dan ontvangen wij dat graag in de kledingcontainers die verspreid staan door Bodegraven (Vogelwikke 33, Lindehof 83 (aan de achterkant) en Boesemsingel 21).

Aanmelden als vrijwilliger? Klik op de knop ‘Ik wil meehelpen’ op www.bodegraven-reeuwijkhelpt.nl.

Vragen?
Voor al je vragen kun je mailen naar info@bodegraven-reeuwijkhelpt.nl. Er zal dan contact met je worden opgenomen.

Dit is een initiatief van burgers in samenwerking met COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) en Gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank