Klimaatburgemeester in actie voor meer bijen

blank

Het motto van klimaatburgemeester Gertrud de Roos is “biodiversiteit”. Dat is van belang voor de natuurlijke bestuiving van gewassen en fruitbomen, voor afkoeling bij de temparuurstijging en door meer bomen te planten wordt ook meer CO2 opgenomen. Dit voorjaar roept Gertrud op om vooral ook veel meer bloemenvelden in te zaaien.

blank


Ze doet dat in samenwerking met Honey Highway, een stichting die met natuurzaden uit natuurgebieden en velden in Nederland de bijen meer stuifmeel en nectar wil bieden. Honey Highway heeft veel bloemenzaad beschikbaar gesteld. Dit kan worden opgehaald in de klimaatwinkel, die iedere zaterdag van 11.00 – 13.00 uur open is, aan de Prins Hendrikstraat 10.

Belangrijk

Klimaatburgemeester Gertrud de Roos zet op deze manier haar themajaar voort. Eerder al deelde ze op een klimaatmarkt in het Evertshuis zakjes bloemenzaad uit, die waren geschonken door Welkoop. “Het is gewoon heel belangrijk dat we echt iets doen” stelt zij, nadat ze eerder al de sombere film over de achteruitgang van de natuur van David Attenborough had getoond.

Ook leuk 

Ook Bram Tack, voorzitter van mijnklimaatpartij sluit zich daarbij aan. “Wij willen laten zien dat iedereen wat kan bijdragen. En het inzaaien van stukjes groen voor meer biodiversiteit past daar goed bij. Het is heel nuttig, en het laat zien dat bijdragen tegen de klimaatverandering nog leuk kan zijn ook”, aldus Bram Tack. Biodiversiteit was ook het thema van de eerste meet-up van dit jaar. 

Afbeelding: Gertrud de Roos met zakjes bloemenzaad van Honey Highway

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank