Klimaatcabaret in Evertshuis met klimaatmarkt

Op 5 april is er in het Evertshuis de voorstelling “Overvloed” van cabaretier Patrick Nederkoorn en klimaatwetenschapper Sjoerd Groeskamp. Op indringende maar ook hilarische wijze slaan zij alarm over de opwarming van de aarde. De klimaatburgemeester Gertrud de Roos en de burgerbeweging mijnklimaatpartij zijn mede-organisatoren van deze avond. 
In een tijd waarin het ene alarmerende rapport over het klimaat het andere opvolgt, bundelen fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp en cabaretier Patrick Nederkoorn hun krachten. In de voorstelling Overvloed doen ze cabaret, klimaat en wetenschap in de blender. De uitkomst is een theatervoorstelling waarin je wordt meegenomen in hun verbeelding van de toekomst. En waarin met humor duidelijk wordt wat de gevolgen van klimaatverandering zijn. 

IJsbeer

Welkom in het jaar 2100. Zet je radio aan en hoor hoe het de wereld is vergaan. 

Staat Nederland op palen? Ziet de Amazone zwart? En is die laatste ijsbeer al verdronken? 

Of wordt er bij het Greta Thunberg-monument gevierd dat we klimaatverandering hebben gestopt?

Klimaatmarkt

Voor en na de voorstelling is er in het Evertshuis een klimaatmarkt ingericht, waarbij alle lokale organisaties die zich met maatregelen voor het klimaat bezighouden een kraampje inrichten en informatie geven. Kaarten kunnen gereserveerd worden via de website van het Evertshuis,

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank