Koningsspelen op de Willibrord/Miland

Basisschool Willibrord/Miland heeft een grandioze achtste editie van de Koningsspelen achter de rug. Sportende kinderen, stralende koppies en een hoop plezier en lol. ,,Een meer dan geslaagde dag”, blikt directeur Wil Nicolaas terug.
Over het thema van dit jaar ‘ik+jij=wij’ zegt Nicolaas: ,,Samen leren en samen leven is zo belangrijk. Op een dag als dit komt dat extra naar voren. En hoe mooi is het dat we de ouderen uit verzorgingshuis Rijngaarde en Nieuw-Rijngaarde er ook bij hebben kunnen betrekken.”

De verschillende optredens voor de ouderen werden heel goed ontvangen. De kinderen van de Willibrordschool zijn in vier groepen gesplitst en allevier de groepen traden op op Zij aan Zij, het koningsspelenlied van Kinderen voor Kinderen. De bewoners van Rijngaarde keken vanaf hun balkon, vanuit de centrale hal en sommige vanuit de entree. De waardering was groot en de bewoners genoten van de uitbundig dansende kinderen.

Tussendoor werd er flink gesport door de leerlingen. De groepen 3 tot en met 8 verdeelden zich over VV Bodegraven, de Sporthoeve en het hockeyveld. De vijf kleutergroepen speelden spelletjes op het eigen schoolplein. ,,Sport en bewegen is een belangrijk speerpunt van onze school”, legt Wil Nicolaas uit. ,,Natuurlijk waren we ook bang dat de Koningsspelen niet door konden gaan, maar met de nodige aanpassingen in het programma kon elke klas in zijn eigen bubbel blijven en zo alsnog een geweldige dag hebben. Koning Willem-Alexander zei het vrijdagochtend al bij de officiële opening: ,,Na moeilijke tijden kunnen we nu weer iets moois doen: samen sporten.” En daar sluit ik me helemaal bij aan.”

Door: Charlotte de Heij

X