Laakkwartier straft matig RVC af

Een week na de overwinning van RVC op ESTO zat de positiviteit er bij de Reeuwijkers nog goed in. Zij gingen dan ook vol vertrouwen de wedstrijd tegen Laakkwartier in. Het was voor trainer Dennis Olman in de afgelopen week wel weer lastiger geworden om elf sterke krachten het veld in te brengen. Er kwamen wederom blessures bij en ook de lopende schorsingen waren nog niet uitgezeten. Mede hierdoor begon Samuel Haarmans centraal achterin de basis.

Tegenstander Laakkwartier begon de wedstrijd sterker dan RVC. De thuisploeg kreeg moeilijk vat op de technische en snelle Hagenaars. Het leek alsof RVC weer wakker geschud moest worden, maar voordat dat kon gebeuren was het al raak. Een mooie lange bal kon opgepikt worden door de 17 jarige rechtsbuiten, die snel en precies afrondde en Laakkwartier op een 0-1 voorsprong bracht.

Zonder echte kansen te krijgen leek RVC daarna iets beter in de wedstrijd te komen, totdat verdediger Bjorn Verbeij een verdedigende actie inzetten die wonderbaarlijk genoeg door de scheidsrechter aangezien werd voor een gele kaart en dat was Verbeij zijn tweede, waardoor hij mocht vertrekken. Het zorgde opnieuw voor een grote tegenslag voor RVC. Toch wisten de tien man de score in stand te houden tot de rust.

Na de rust moest RVC toch op zoek naar de gelijkmaker, maar ook dit liep niet volgens plan. Het was Laakkwartier dat de score via een strafschop wist te verdubbelen en het RVC weer een stuk moeilijker wist te maken. De kansen die RVC daarna op de aansluitingstreffer kreeg waren makkelijk op een hand te tellen en Laakkwartier kwam niet echt in de problemen.

De gasten wisten er ook nog 0-3 van te maken, door een volledig verkeerde bal in de verdediging bij RVC die direct afgestraft werd. RVC’ers Niels Zwarts en Pieter van Offeren werden nog ingebracht en zij zorgde samen voor het enige RVC hoogtepunt, doordat de voorzet van Niels bij de tweede paal ingetikt kon worden door Pieter. Eindstand 1-3.

Foto’s: Impressie van de wedstrijd