Leerlingenraad Willibrord eet mee met “Stichting Kom Mee Eten”.

blank

Ieder jaar kiezen de leerlingen van de leerlingenraad van de basisschool Willibrord goede doelen waarvoor de school geld wil inzamelen. In het afgelopen jaar waren KIKA en Stichting “Kom Mee Eten” de goede doelen.

blank


De school vindt goede doelen vanuit de kernwaarden: zorgzaamheid, respect en verbondenheid van groot belang. Daarom willen de leerlingen ook zorgen voor de mensen in de buurt en ook in de samenleving. Tijdens een overleg met de leerlingenraad heeft mevrouw Asha verteld over de Stichting “Kom Mee Eten” en ze heeft uitgelegd dat dankzij dit initiatief alle mensen die dat willen voor een redelijk bedrag een heerlijke maaltijd kunnen eten. Ook heel belangrijk is dat je samen met anderen kan genieten van de maaltijd. Stichting “Kom Mee Eten” ontvangt vanaf dit jaar geen subsidie meer van de gemeente.

blank

Zij kunnen niet zonder extra inkomsten, omdat door de stijging van energieprijzen, boodschappen, de bereiding van de maaltijd, de vergoeding voor de vrijwilligers de maaltijd en het samen eten nog nauwelijks te betalen is. De Willibrord heeft dan ook grote bewondering voor mevrouw Asha en haar team en erkennen het belang van samen eten van een goede maaltijd. Alle leerlingen hebben met een sponsorloop en eigen klassenacties geld ingezameld.
Op vrijdag 2 december j.l zijn de leerlingenraad met juf Brigitte en juf Wil naar Rijngaarde gegaan om de cheque te overhandigen. Nadat ze allemaal (jong en oud) een heerlijke soep hadden gegeten werd de cheque overhandigd. Asha en haar team zijn dolblij met het geld en zij ontvangen 7000 euro van de leerlingen van de Willibrordschool.

Stichting “Kom Mee Eten” bedankt alle leerlingen van de Willibrord.

 

 

 

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank