Lekker griezelen tijdens de Spooktocht

BODEGRAVEN – Op 29 oktober vindt de Halloween Spooktocht plaats in Bodegraven. Vorig jaar deden bijna driehonderd kinderen mee. De organisatie hoopt weer op zo’n grote opkomst. Om 19.30 uur vertrekt de stoet vanaf het Raadhuisplein.




Het idee voor de Spooktocht ontstond bij Angelique van den Berg toen haar kinderen veel met verkleden deden. Ze wilden ook langs de deuren met Halloween, maar er waren slechts vier huizen waar ze snoepjes konden halen. Dat kan anders, dacht Angelique. “En in vijf weken tijd stond daar de eerste editie van de Spooktocht met maar liefst 150 kinderen!”

De voorbereidingen voor de editie van dit jaar zijn in volle gang. Elk jaar pakt de Spooktocht uit met meer spoken en meer decoratie. Heel Bodegraven wordt een Halloween-dorp, waar zowel kinderen als ouders in griezelige en vrolijke kostuums lopen. Angelique organiseert de Spooktocht niet alleen. “Er is een leuke samenwerking met de BOV, I’m in Motion, scouting Bolaro, Pûha en De Zon. We proberen tijdens de tocht steeds meer mensen mee te nemen. Iedereen mag meedoen, dus wees welkom!”

Meedoen

Kinderen die mee willen doen (en dus tijdens de tocht wat snoep willen ontvangen) kunnen zich opgeven via spooktochtbodegraven@outlook.com. De kosten per kind zijn 2 euro. Wil je helpen om de Spooktocht een succes te maken? Meld je aan als vrijwilliger via hetzelfde e-mailadres. Je bepaalt zelf je outfit en of je alleen of met een groep wilt helpen.

Om het evenement te laten groeien is de organisatie ten slotte nog op zoek naar sponsoren. Alle beetjes helpen, dus ook voor 20 euro maken we al reclame voor je! Richt je eigen Halloween-kraam in langs de route of laat jouw bedrijfsnaam verschijnen op de rug van een van onze spoken.

Advertentie