Lentefestival BorftLive met lokale bands in aantocht: “echt een feestweekend”

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei is het zo ver: het Raadhuisplein zal zich vullen met muziek, dans en vertier. De organisatie van de zevende editie van het BorftLive festival kan weer uitpakken, na twee jaar stilliggen wegens corona. “In 2019 was het de laatste keer dat we BorftLive organiseerden, voor het eerst op een buitenpodium. Dat was zo tof. Iedereen staat te springen om dit opnieuw te doen” aldus Thijs Mansier, mede-organisator. Die laatste organiseert het evenement samen met Ferry van Music and Gig en de Evenementen Commissie Bodegraven.
“Het concept is gelanceerd om lokale bandjes een podium te geven, om te laten zien dat je met lokale muziek ook je plein kunt vullen.” Vanaf de woensdag staat er een kermis, vrijdag en zaterdag heb je de Voorjaarsmarkt, de braderie. “BorftLive is hét muzikale evenement binnen de Voorjaarsmarkt.” Bij BorftLive kunnen alle leeftijden hun hart ophalen. “Je hebt veel stijlen. De oude blues-liefhebber wordt bediend, maar de mensen die uit hun stekker willen in de avond, worden ook bediend. Het is echt een feestweekend.”

Een feest van jubilea en afscheid

Bodegravens eigen Jan Streefland komt plaatjes draaien van vroeger, maar ook de band waar Thijs zelf lid van is – Waterproof Shampoo – beklimt het podium op vrijdag 20 mei. Op de zaterdag komen Long Way Blues, Have a Cigar, Little Stef en Slingshot Coverband. “Op vrijdag vieren we het tienjarig bestaan van mijn band; dat vind ik heel erg leuk.” Op de zaterdag hebben de andere bands zo ook meer ruimte om hun geluid ten gehore te brengen. Ook voor een andere band wordt BorftLive een kenmerkend moment. “Little Stef is echt een begrip in Bodegraven qua coverbandjes. Die spelen hier hun laatste show. Dat is wel bijzonder, ja. BorftLive gaat al zeven jaar samen met Little Stef.”

Muzikaal thuiskomen

Wat dit feest betekent voor de lokale muziek? “Het mooie is; als je een jong bandje bent, en je bent wekelijks aan de gang in de repetitieruimte, laat BorftLive heel erg zien dat je hier naar dat grote podium kan komen.” Waar Thijs naar uitziet? “Ik heb er enorm veel zin in, BorftLive is een beetje mijn kindje. Alle werkzaamheden elders in het land zijn anders dan in je eigen dorp dit feest lostrekken. Eén keer per jaar komen al die bandjes ‘thuis’. We spreken elkaar ook veel achter de schermen, dat is altijd heel erg gezellig.”

Tijd en dankbaarheid

“Het wordt hoog tijd om elkaar weer te ontmoeten, en de muziek is gewoon heel goed. Mensen moeten ook op tijd komen, zodat ze het hele programma mee kunnen maken. Dit evenement draait voor een groot deel op sponsoren. Daar zijn we heel dankbaar voor.”

Een overzicht van het programma:

𝗩𝗿𝗶𝗷𝗱𝗮𝗴 𝟮𝟬 𝗺𝗲𝗶 – Start 20.00:
– Waterproof Shampoo 10 jaar.
– Jan Streefland ‘s 70’s, 80’s & 90’s show
𝗭𝗮𝘁𝗲𝗿𝗱𝗮𝗴 𝟮𝟭 𝗺𝗲𝗶 – Start 19.00:
– Long Way Blues
– Have a Cigar (HAC)
– Little Stef
– Slingshot Coverband

Door: Anne van Schothorst

 X