Levende Kerststal in Bodegraven

Dit jaar is er op Eerste Kerstdag (zondag 25 december) weer een Levende Kerststal in de Willibrorduskerk aan de Overtocht. U kunt gratis binnen lopen vanaf 14.00 uur tot 16.30 uur. De voorbereidingen voor de 37ste Levende Kerststal zijn inmiddels weer in gang gezet.
In de kerk wordt een echte stal gebouwd, waarin een ouderpaar met pasgeboren baby de figuren van Josef, Maria en het Jezus kindje uitbeelden. Herders, engelen en de ezel zullen ook weer niet ontbreken. Ook de koningen zijn al aanwezig. Helaas zijn we er tot dusver nog niet in geslaagd binnen ons budget een kameel te laten komen! Wel zult u enkele schaapjes aantreffen waarbij de wacht wordt gehouden door de herders!

 

Muzikale invulling is er door het gelegenheidsorkest onder leiding van Lucienne de Valk. Zij zijn inmiddels ook al aardig thuis bij de stal. Daarna zullen vanaf ongeveer 15.30 kerstliederen gezongen worden door eenieder die hier maar aan mee wil doen! Wij nodigen u uit om mee te komen zingen! Aanmelden voor dit “gelegenheidskoor” kan door een mail te sturen naar Lia Nottelman.  

Twee Romeinen die verantwoordelijk zijn voor de bezoekerstelling, zullen u bij uw bezoek aan de stal hartelijk ontvangen. Na het bezoeken van de stal is er gelegenheid om onder het genot van een bekertje warme chocomel nog even na te genieten en de kerstsfeer op te nemen.

Wij kunnen altijd nog mensen gebruiken die willen helpen bij het tot stand komen van de stal. Met name helpers op de dag zelf zijn zeer welkom! Helpers voor het opbouwen van de stal, maar ook voor het weer opruimen van alle materialen en afvoeren van de kerstbomen. Of misschien wil je meedoen als figurant, ben jij die engel, herder, koning of Romein die wij zoeken?

Interesse? Laat het ons weten! Neem contact op Lia Nottelman.

Zie hier de berichten van de eerdere edities. 

 

Advertentie