Licht in het donker: hulptransport Oekraïne

Er zijn grote zorgen over de mensen in Oekraïne. Sinds de inval van Rusland bijna acht maanden geleden hebben de mensen daar het heel zwaar. Stichting Local Care uit Bodegraven is al meer dan vijftien jaar actief in hulpprojecten in Oost Europa, met name in Oekraïne. Op onze website www.stichtinglocalcare.nl kunt u achtergrond informatie vinden over ons en over onze projecten.
In november organiseert Local Care weer een transport met hulpgoederen naar Rivne, Oekraïne. Naast voedsel zal er op verzoek van pastor Viktor (onze contactpersoon in Rivne) voor het transport (met name) mannenkleding worden ingezameld voor de soldaten in de ziekenhuizen in Rivne. Schone gewassen kleding kan worden afgegeven in ’t Centrum in de Willemstraat op zaterdag 19 november tussen 10 en 14 uur.

Daarnaast is het de bedoeling om de soldaten in de ziekenhuizen in Rivne en andere mensen in benarde situaties enig licht in het donker te bieden door middel van een schoenendoosactie: schoenendozen met wat extra’s voor de Kerstdagen, die ook meegaan met het transport. Suggesties voor de inhoud van de schoenendozen: tandenborstel/tandpasta, shampoo/douchecrème, scheerzeep/scheermesjes, warme sokken, een zak nootjes, een mooie tekening en/of Kerstwens. We weten dat een pakje stroopwafels zeer op prijs wordt gesteld. De dozen kunnen worden afgegeven in ’t Centrum in de Willemstraat op zaterdag 19 november tussen 10 en 14 uur.

Advertentie