Meisje aangereden op fiets in Bodegraven

Een meisje op een fiets is dinsdagmiddag rond 15.15 uur in Bodegraven aangereden door een personenauto. Dit gebeurde op de bekende kruising van de Spoorlaan en Burgemeester Le Coultrestraat.
Het meisje is in de ambulance nagekeken. Ze leek er met enkele lichte verwondingen gelukkig goed van af te komen. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet bekend. De politie doet ter plaatse onderzoek en spreekt met getuigen.

De buurtbewoners maken zich zorgen om deze kruising. Het is een gevaarlijk punt waar de laatste tijd al meerdere aanrijdingen zijn geweest.

Aanpassingen starten in oktober 2021

De meest in het oog springende maatregel in onze gemeente is de aanpassing van de spoorovergang Goudseweg. “We willen voorkomen dat auto’s bij drukte, door filevorming, stil komen te staan op de overweg,” gaat wethouder Nieuwenhuizen verder. Om de doorstroming te verbeteren, worden de huidige voetgangersoversteekplaatsen aangepast. Het zebrapad op de Spoorlaan wordt een stukje verplaatst in de richting van het station, verder weg van de spoorwegovergang. Op de Goudseweg wijzigt de voorrangssituatie voor voetgangers. “Maar door de bestaande rijstroken naar buiten te buigen, maken we ruimte en behouden we een veilige oversteekplaats,” verduidelijkt Nieuwenhuizen. Tussen die twee rijstroken komt een middeneiland, waardoor de weg in twee stappen, veilig, kan worden overgestoken.

Voor fietsers komt er bij de Goudseweg meer opstelruimte en wordt de bestaande fietsroute breder. “Zo wordt de route voor fietsers vanaf de Goudseweg richting het centrum van Bodegraven en weer terug duidelijker en veiliger,” besluit de wethouder.

De werkzaamheden staan gepland voor de week van 18 tot en met 24 oktober, voor scholieren is dat in de herfstvakantie.

 

 

 

X