68cffd8f-7279-4606-8ff7-e5b5725b26c7

Met elkaar praten over Sportvisie in Bodegraven-Reeuwijk

Op maandag 2 december vond bij Rohda’76 een bijeenkomst plaats over de sportvisie van de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Wethouders Dirk-Jan Knol (sport) en Kees Oskam (gezondheid/sociaal domein) gingen in gesprek met de ruim 57 aanwezigen bestaande uit sportverenigingen, sportscholen, fysiotherapeuten, scholen, buurtsportcoaches en maatschappelijke organisaties in gezondheid, zorg en welzijn over de hoe we nog meer inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kunnen laten sporten en bewegen. De avond werd geopend door paralympisch medaillehouder Jetze Plat.
Bodegraven-Reeuwijk komt in beweging!

Alle inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk moeten kunnen genieten van sporten en bewegen. Plezier in meedoen en een gezonde leefstijl staan daarbij centraal. De gemeente werkt aan een sportvisie en een lokaal sportakkoord voor de komende jaren. Daarbij gaat het om een gezonde leefstijl, vitale verenigingen en sportscholen, goede accommodaties, een beweegvriendelijke omgeving en een sportief en veilig sportklimaat. Tijdens de bijeenkomst werd er gesproken over ambities en ideeën om nog meer inwoners van de gemeente in beweging te brengen. Ook werd gekeken welke drempels en knelpunten er zijn en hoe die samen kunnen op te lossen. 

Opening door Jetze Plat

Handbiker en triatleet Jetze Plat opent de bijeenkomst met een persoonlijk verhaal over de kracht van sport en bewegen. De topsporter uit Vrouwenakker behaalde op de Paralympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro een gouden en bronzen medaille. Sinds maart is hij houder van het werelduurrecord op de handbike. “Ik ben dit jaar genomineerd als Paralympische sporter van het jaar. En dan zie ik dat de NOS een foto gebruikt uit 2012. Dan denk ik, kom op jongens,, ga even met de tijd mee. Bel me desnoods voor een actuele foto. Hier kan je zien dat onze doelgroep minder belangrijk wordt gevonden.”X