WhatsApp Image 2018-10-12 at 09.04.26

Moeder met 3 kinderen aangereden bij spoorovergang

Vanochtend is er, even voor half negen, een moeder met haar drie kinderen aangereden door een vrachtwagen bij de spoorwegovergang aan de Dronensingel te Bodegraven. De moeder en één kind raakten hierbij gewond.
Eerder leek het om één kind te gaan, maar deze berichten klopte niet. De moeder stond met haar 2 kinderen in de bakfiets te wachten voor de spoorovergang. Het derde kind stond er op een eigen fiets naast. Toen de spoorbomen opengingen en ieder zijn weg weer vervolgde ging het mis. Een vrachtwagen reed de bakfiets aan. Veel omstanders zagen het ongeluk gebeuren, en schoten direct te hulp. 

Op de plek van het ongeval waren als snel meerdere ambulances aanwezig. De traumahelikopter die werd opgeroepen voor het ongeluk, landde op de Dronenhoek. De moeder is met beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, zij is buiten levensgevaar. De drie kinderen zijn lichtgewond. Zij zijn nagekeken in de ambulance, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Ze zijn opgevangen door hun vader. Het jongetje in de bakfiets is er wonderwel goed vanaf gekomen. De bak is volledig platgereden. 

De overgang wordt dagelijks gebruikt door veel ouders en kinderen die naar school worden gebracht. Dit gevaarlijke kruispunt is voor veel inwoners een doorn in het oog. 

Het leek er even op dat de vrachtwagenchauffeur door reed, maar hij heeft de vrachtwagen om de hoek geparkeerd. De politie heeft de chauffeur op gevangen voor controle en verhoor.

De omgeving rond het spoor is afgezet voor onderzoek. Zodra dit onderzoek afgerond is, wordt ook de spoorwegovergang weer vrijgegeven. Het treinverkeer rijdt wel volgens dienstregeling.

 X