EkbzFg1XUAEvqck

Molen biertjes voor bouwvakkers in Bodegraven

De bouw van 29 sociale huurappartementen Molenzicht Bodegraven loopt voorspoedig. Tijd om de bouwvakkers in ‘t zonnetje te zetten. Door corona geen feestje, wel cadeautje > ‘pannenbier’ van Brouwerij de Molen, buurman van de nieuwbouw. 
De aannemer verwacht de woningen in februari volgend jaar op te kunnen leveren. De gemeente richt het terrein dan verder in. Het ontwerp van het gebouw bestaat uit vier bouwlagen. Alle woningen zijn driekamerappartementen (twee slaapkamers en een woonkamer) en worden levensloopbestendig gebouwd: brede deuren, ruime badkamer en zonder drempels. De woningen worden zeer energiezuinig en niet aangesloten op het gasnet. Ze worden voorzien van tripleglas en een energiezuinige warmtepomp voor de vloerverwarming en warm tapwater. Op de begane grond komt de entree met lift en de bergingen.

Plattegronden woningen

Er komen vijf woningen op de begane grond met een terras en acht woningen op iedere verdieping. In totaal 29 woningen. Op de overzichtsplattegrond hieronder ziet u de verdiepingen met de woningen met een balkon. Het ontwerp van het gebouw bestaat uit vier bouwlagen. Alle woningen zijn driekamerappartementen (twee slaapkamers en een woonkamer) en worden levensloopbestendig gebouwd: brede deuren, ruime badkamer en zonder drempels. Op de begane grond komt de entree met lift en de bergingen.

Gasloos en energiezuinig 

Alle appartementen worden gasloos en zeer energiezuinig. Ze worden voorzien van tripleglas en een energiezuinige warmtepomp voor de vloerverwarming en warm tapwater. Dat betekent dat u elektrisch kookt (bij voorkeur via een zuinige inductiekookplaat) en dat de vloerverwarming en het warm tapwater wordt verzorgd door een warmtepomp. Elke woning krijgt een eigen warmtepomp die wordt aangesloten op 140 meter diepe bodembronnen onder het gebouw. In de winter haalt de warmtepomp energie uit de bronnen en gebruikt dit om de woning te verwarmen. In de zomer is het andersom en koelt de warmtepomp de woning en geeft de energie terug aan de bronnen. De pomp zelf is elektrisch. Alle woningen worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Per appartement worden 6 zonnepanelen aangesloten op de individuele meter van de woning. Bijna alle appartementen zijn voorzien van zonwering (screens) aan de zuid(oost) zijde.

Alle appartementen krijgen stroom van  zonnepanelen die op het dak van het gebouw komen te staan.

Huur 

Alle 29 appartementen worden sociale huurwoningen. De huurprijzen zijn vastgesteld op € 619,- per maand (prijspeil 1 januari 2020), exclusief servicekosten. Voor de woningen is huurtoeslag mogelijk, afhankelijk van uw inkomen.

Servicekosten 

Voor de appartementen is het voorschot servicekosten voor schoonmaak en energie voor de gemeenschappelijke ruimten bepaald op circa € 46,-. Deze kosten worden jaarlijks verrekend met de werkelijk gemaakte kosten. Daarnaast wordt een niet verrekenbare gebruiksvergoeding in rekening gebracht voor zonwering en zonnepanelen. De totale servicekosten komen hiermee op circa € 90,- per maand.

Verhuur 

In week 39 (maandag 21 september 2020) is een advertentie geplaatst op WoningNet voor alle 29 woningen en zijn de kandidaten geselecteerd waar de woningen aan worden toegewezen. Het is niet meer mogelijk om te reageren. De woningen worden toegewezen op basis van de B/L score, hierbij is de Huisvestingsverordening Bodegraven-Reeuwijk 2019 van kracht. 

X