byClaire-haakgeluk-2-garenspatronenworkshops-8-2-e1477339458453

Mutsen breien voor mensen die het minder hebben!

Het begon allemaal met een oproep op Facebook. Zoë Dik, 11 jaar en leerling op basisschool de Wegwijzer in Driebruggen, was op zoek naar wol en katoen voor het haak- en breicafé in haar klas. Al snel had ze genoeg wol bij elkaar verzameld voor school en was er ook genoeg wol voor haar eigen project! Het breien van mutsen die inmiddels ook al verspreid zijn door Woerden en Bodegraven.
“In de winter is soms best moeilijk voor mensen om zich warm te houden”, begint Zoë. “Op tv zie je veel reclames om mutsen, sjaals en wanten op te sturen naar arme en koude gebieden op de wereld, maar in Nederland leven ook veel mensen die geen geld hebben voor warme winterkleding. Vandaar dat wij nu mutsen breien die we kunnen neerleggen. Mensen die een muts vinden mogen hem houden of weggeven”.

Het duurt zo’n 2,5 uur om één muts te breien. De mutsen zijn ingepakt in folie en er zit een kaartje bij. Zoë is begonnen met het uitdelen in Bodegraven en Woerden, maar ze hoopt nog veel meer mutsen te kunnen breien. Ook haar moeder en oma helpen mee. Het doel is namelijk 100 mutsen maken, die verspreid kunnen worden in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam.

Heeft u nog wol, of wilt u mee breien, laat een bericht achter. Dan brengen wij u in contact met Zoë. 

Door: Els MaarleveldX