_GER9662

Nederlandse teams sluiten EK-voorbereiding af in Bodegraven

Afgelopen weken sloten zowel de Nederlandse waterpolodames als de waterpoloheren hun voorbereiding, op weg naar het Europees Kampioenschap, af in het buitenbad van zwembad ‘De Kuil’. De waterpoloheren speelden hun laatste interland op Nederlandse bodem, de dames werkten hun laatste training af.
Sinds 1948 komen de Nederlandse teams als naar Bodegraven toe. Op 10 augustus 1948 werd tijdens het 10-jarig jubileum de allereerste interland georganiseerd: Nederland – Zwitserland. Sindsdien zijn er beladen duels met Israël en de Springbokken gespeeld en groeide ook de lokale organisatie door tot een ingespeeld team.

De afgelopen jaren komen de Nederlandse teams dan ook steeds meer naar Bodegraven. ‘’We mogen ons jaarlijks gelukkig prijzen met de komst van deze nationale selecties. De 50-meter buitenbaden in de regio zijn inmiddels op een paar handen te tellen. Tel daar de entourage, de faciliteiten en de ingespeelde lokale organisatie bij op, en het recept voor een goede voorbereiding is compleet.’’ Aldus Rogier van Veen (waterpolocommissie)

Op 28 juni speelden de Nederlandse waterpolomannen tegen Georgië hun laatste oefenwedstrijd op Nederlandse bodem. Het tweeluik met Georgië bood Reeuwijker en tevens bondscoach Robin van Galen de mogelijkheid om zijn selectie te formeren. In een goed gevuld buitenbad creëerde de waterpolomannen kans op kans, maar wisten deze onder toeziend oog van de Bodegraafse gemeenteraad niet te verzilveren. Nederland verloor net als voorgaande jaren in De Kuil, waardoor de vloek van Bodegraven intact bleef.

De Nederlandse waterpolodames onder leiding van Arno Havenga, trainden op 10 juli in het buitenbad van zwembad de Kuil. Hoewel het weken mooi weer was, was het uitgerekend deze dag koud en nat. Na een twee uur durende training met weinig oponthoud vanwege de kou, zochten de dames het warme clubhuis van BZ&PC op, waar een uitgebreide pastamaaltijd klaar stond. Opgewarmd en met gevulde magen konden de waterpolodames, na een rustdag, het vliegtuig in naar het Europees kampioenschap in Barcelona.

Nederlandse teams, we wensen jullie veel succes!

Ingezonden bericht

X