Nieuw restaurant ‘Bonita’ in aantocht aan de Nutspassage

Afgelopen zaterdag was het zo ver, Anita en en Sarissa van Weenen uit Gouda kregen de sleutels in handen van de oude eetgelegenheid Kobalt aan de Nutspassage. Moeder en dochter hebben grootste plannen voor de plaats; het maken van een restaurant; Bonita. In november hopen ze open te gaan. “Er moet nog aardig wat worden verbouwd.”
Ik wil niet dat ik later op de bank zit van; had ik het maar wel gedaan.

Wie niet waagt wie niet wint

Waar de interesse voor een restaurant in Bodegraven-Reeuwijk vandaan komt? “Ik heb wel eens vaker geluncht bij De Buren of De Munt, ik vind Bodegraven gewoon een gezellig dorpje. Omdat we toch wel iets voor onszelf wilden gaan beginnen, met mijn man natuurlijk ook erbij, hielden we alle restaurants in de gaten. Ik werk al jaren in de horeca.” vertelt Anita. “Ik ben nu een stukje ouder geworden, zag de kans en ik dacht; we gaan het gewoon proberen. Ik wil niet dat ik later op de bank zit van; had ik het maar wel gedaan. Wie niet waagt wie niet wint.”

“Ik probeer een frisse wind door de steeg en het restaurant te geven. In januari en februari wordt de steeg weer gerenoveerd, dat is natuurlijk ook leuk. Je ziet er veel mensen door de Nutspassage lopen. Het is echt een hele leuke straat.” Samen met Sarissa hoopt Anita aan het werk te gaan in het restaurant. “Mijn dochter doet nu meer de website opbouwen, Facebook, Instagram, foto’s maken, menukaarten opbouwen.” aldus Anita.

Seizoensgebonden

“We zijn druk bezig met verbouwen en schoonmaken. Het is een oud pand, er moet veel aan gedaan worden. Ik hoop dat in november alles af is.” We gaan starten met de lunch en even kijken of dat aantrekkelijk is, net als een high tea.” Ze werken seizoensgebonden; zo noemt ze de mossel- en aspergetijd, “maar er is altijd voor ieder wat wils.” Ze spreekt over een lunchkaart en dinerkaart, met daarnaast de extra seizoensgerechten.

“Ik hoop dat het druk wordt en dat mensen het gezellig bij ons hebben. Het is eng, nu zeker met corona. Maar ik hoop dat mensen niet alleen ons, maar alle horeca gaan steunen, want dat is hartstikke belangrijk.” 

 X