Nieuwbouw Streekmuseum Reeuwijk officieel van start

“Nu gaat het gebeuren’, sprak het bouwteam enthousiast bij de start van de bouw van het nieuwe ontvangst/tentoonstellingsgebouw van Streekmuseum Reeuwijk. De ondertekening van de contracten, op maandag 10 juli jl., betekent dat het inmiddels door vrijwilligers van het museum leeggehaalde houten gebouw kan worden gesloopt en dat met de nieuwbouw kan worden begonnen. Het is de bedoeling dat het gebouw er nog voor de zomer 2024 staat.

Wethouder Elly de Vries: “Ik ben blij dat ik de finale handtekeningen voor de realisatie heb mogen zetten. Ik heb er alle vertrouwen in dat er straks een prachtig streekmuseum staat waar we met z’n allen nog lang van gaan genieten.” Na de ondertekening sloot zij symbolisch de gaskraan af, omdat het nieuwe gebouw gasloos en energieneutraal wordt.

Na een lange planvorming en voorbereiding konden op maandag 10 juli de contracten tussen gemeente als eigenaar/financier, het Streekmuseum als opdrachtgever en de uitvoerende bouwpartijen Vergeer Bouw en Lok installaties worden ondertekend. Het ontwerp is van Ben Kraan Architecten. De bouw is begroot op een budget van 1,7 miljoen.

Een projectleider van de gemeente kijkt mee naar de financiën rond het project. Wethouder Elly de Vries: “Het gaat immers om serieus gemeenschapsgeld dat we als gemeente beschikbaar stellen. Er was gelukkig brede steun binnen de raad voor een aanvullend budget van 201.000 euro naast de 1,5 miljoen euro voor extra verduurzaming en gestegen bouwkosten. Ik hoop dat we cofinanciering kunnen regelen via mogelijke subsidies, bijdrage van provincie en bedrijven die willen sponsoren; daar gaat ook het bestuur van het Streekmuseum zich nog voor inzetten.”

Remmert Kerst, voorzitter van Streekmuseum Reeuwijk, dankte de gemeente en bouwpartijen voor de vruchtbare samenwerking. Hij dankte de architect voor het fraaie ontwerp en de vrijwilligers van de klusploeg.

Meer informatie over het bouwproces is te volgen op de website van het streekmuseum: www.streekmuseumreeuwijk.nl. Daarop zullen de bouwvorderingen worden bijgehouden.

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank