Nieuwe ingang naar Parkeerterrein aan Oranjelaan in Bodegraven

Ben jij al een paar keer fout gereden om een parkeerplek te zoeken op het parkeerterrein van het Raadhuisplein aan de Nieuwe Markt in Bodegraven? Eind maart waren daar de werkzaamheden begonnen aan een nieuwe ingang en sinds eind april is de nieuwe rijrichting gerealiseerd.  
De nieuwe inrit zit direct naast de parkeergarage, zoals je op de foto kan zien. De uitgang komt nu bij de Nieuwe Markt te liggen, waardoor eenrichtingsverkeer de nieuwe norm wordt op het parkeerterrein. Dit is voor veel mensen nog steeds wennen. Het heeft verder als voordeel dat er extra parkeerplaatsen zijn gecreëerd en meer ruimte voor groen. De blauwe zone blijft gelden waar je gratis twee uur mag parkeren. 

Tijdens het maken van de foto’s zag je verschillende bestuurders de verkeerde kant de straat inrijden. Hopelijk helpt dit bericht hierbij!

Plantenvakken, helling en bomen 

In het najaar komen er nieuwe plantvakken op de stoep bij de entree van het parkeerterrein en langs de Oranjelaan. Deze kunnen water op natuurlijke wijze opvangen, wat het riool moet ontlasten. Daarnaast werd de brede trap die voor de Jumbo ligt vervangen door een helling, zodat het oppervlak beter begaanbaar is. Tot slot worden er nieuwe bomen neergezet.

 

 

 X