Nieuwe uitwijkhaven Nieuwdorperweg

De Nieuwdorperweg richting Reeuwijk-Dorp krijgt een nieuwe uitwijkhaven. Een uitwijkhaven gebruiken automobilisten om elkaar op een smalle weg te kunnen passeren. Deze nieuwe uitwijkhaven op de Nieuwdorperweg wordt op een specifieke manier aangelegd, het betreft een proefproject.
Uitwijkhavens worden intensief gebruikt, waardoor de levensduur snel afneemt en er dus veel onderhoud nodig is. Daarnaast ontstaan er vaak problemen met kabels en leidingen die onder de uitwijkhaven liggen. De gemeente gaat een proef doen met een duurzamere constructie van een uitwijkhaven die ook het kabelprobleem kan verhelpen. Deze proef wordt deels gesubsidieerd door de Provincie Zuid-Holland.

Als de uitkomst van de proef positief is, dan ligt er een goede basis voor een nieuwe aanpak voor uitwijkhavens. Zowel voor de Nieuwdorperweg als voor andere smalle, minder belastbare wegen.

Autoverkeer omgeleid

De aannemer start de werkzaamheden voor het aanleggen van de nieuwe uitwijkhaven op maandag 17 oktober in de vroege ochtend, om 07.00 uur. De planning is dat de klus in totaal drie weken duurt. Tijdens de werkzaamheden wordt het doorgaand autoverkeer omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen het gedeelte waar wordt gewerkt, wel passeren.

Bron: Gemeente

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank