Nieuwe windmolen bij meet-up energie-opwekking

blank

In een samenwerking van de lokale energiecoöperaties, de gemeente en mijnklimaatpartij wordt op zaterdag 1 juni de volgende meet-up gehouden over energie-opwekking in wijken, buurten, de straat en uw eigen woning. Dit thema is door de gemeente aangedragen. Tijdens deze meet up zal een van de eerste landelijke presentaties plaatsvinden van “The Blade”, een nieuwe kleine windmolen die ook door particulieren zelf geplaatst kan worden. De kosten hiervan zijn lager dan van zonnepanelen, en de opbrengst hoger. Bovendien maakt deze windmolen nauwelijks geluid

blank


De meet-ups die ieder seizoen worden gehouden hebben als doel om aan iedereen te laten zien hoe je op een eenvoudige en aantrekkelijke manier zelf bij kunt dragen aan het beperken van klimaatverandering. Naast het zelf produceren van energie kunt u ook denken aan bijvoorbeeld meer groen rond de eigen woning, meer spullen ruilen dan nieuw kopen of een deelauto in plaats van eigen bezit.

Straatbingo

Met het zelf opwekken van energie zijn aantrekkelijke voordelen te behalen. En het kan nog leuk zijn ook. De organisatoren denken bijvoorbeeld aan de introductie van een “straat-bingo”. Iedere straat die de bingokaart vol heeft omdat álle woningen zonnepanelen hebben krijgt een beloning. Wij willen graag van u horen wie, al dan niet samen met zijn buren, een dergelijke uitdaging op wil pakken en wat dan het doel moet zijn. Kom vooral meedenken.  Bezoekers aan de meet-up kunnen zelf ook nog nieuwe suggesties in de ideeënbus voor lokale actie achterlaten. 

Buurtniveau

Daarnaast kan iedereen ook aansluiten bij een van de lokale coöperaties: de EnergieCoöperatie Bodegraven-Reeuwijk en Coöperatie Zon op Bodegraven Reeuwijk. De gemeente wil juist ook een campagne voor het gezamenlijk op buurtniveau uitvoeren van projecten. Arthur van Dijk is daar met een initiatief vanuit de coöperatieve Rabobank al mee in voorbereiding. Zij zijn ook allemaal aanwezig op de meet-up.

Baanbrekend

Zo ook Rob Hagens, die The Blade komt lanceren. Hij is niet alleen betrokken bij de ontwikkeling van deze nieuwste generatie kleine windmolens, maar heeft ook baanbrekend werk verricht om duidelijkheid te krijgen over het hiervoor benodigde vergunningtraject. De meet-up is op 1 juni van 11.00 – 13.00 uur in de Klimaatwinkel, Prins Hendrikstraat 10.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank