“Of ik het Werkcafé zou aanraden? Ja! Ik ben erg dankbaar.”

Dinsdag 4 juni staan de adviseurs van het Werkcafé weer klaar van 14:00 uur tot 16:00 uur in het Evertshuis om inwoners uit Bodegraven en Reeuwijk kosteloos te adviseren over werk, (om)scholing en loopbaanontwikkeling. Veel werkgevers zitten verlegen om personeel, tegelijkertijd zijn er mensen die meer of weer willen werken. 
Afifa Chouchane is 4 jaar geleden naar Nederland gekomen en ze heeft alles op alles gezet om de taal te leren en in Nederland haar droombaan te vinden. De adviseurs van het Werkcafé Midden-Holland hebben Afifa hierbij geholpen. Ze bezocht het Werkcafé en ontmoette Sabrina van der Hoek, adviseur bij het WSP Midden-Holland. Afifa: “Ik had via via over het Werkcafé gehoord en dacht ik ga gewoon eens langs. Zonder hoge verwachtingen deed ik mijn verhaal. Sabrina bleef doorvragen over wat mijn droombaan zou zijn en daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik was op zoek naar een baan met zingeving en het leek mij zo mooi om zelf als Nt2-docent aan de slag te gaan. Ik ging er absoluut niet vanuit dat dit ook werkelijkheid zou kunnen worden.”. 

Opleiding en stage
Sabrina verwees Afifa door naar het RMT Midden-Holland en zo kwam ze in goede handen terecht bij adviseur Cornelia Schütt. Cornelia: “Afifa haar achtergrond in combinatie met haar doelgerichtheid maakte dat ik dacht dat Afifa de Nt2-opleiding tot docent wel aan kon. Samen zochten we naar een geschikte opleider en werkgever, want ze moest gelijk stage lopen.” Eén jaar later mogen we haar feliciteren! Afifa is gecertificeerd Nt2-docent met lesbevoegdheid, heeft een betaalde baan én is erg blij met deze ontwikkelingen.

Het Werkcafé is een aanrader
Afifa: “Of ik het Werkcafé zou aanraden? Ja! Ik ben erg dankbaar. Ik voelde mij vanaf het begin serieus genomen en de adviseurs vragen goed door naar wat je wilt. Ik had niet verwacht dat ik op deze manier mijn droom zou bereiken. De adviseurs van het Werkcafé doen heel goed hun werk. Ze geloven in de mensen en geven je de kans om een leuke baan in Nederland te vinden.”

Kom langs! Een afspraak is niet nodig.

Datum : Elke eerste dinsdag van de maand 

Tijdstip : 14.00 – 16.00 uur  

Locatie : Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven

Unieke samenwerking

Het Werkcafé Midden-Holland is een unieke samenwerking tussen het RMT Midden-Holland, WSP Midden-Holland en het Leerwerkloket Midden-Holland. 

Bij Werkcafé Midden-Holland helpen wij werkzoekenden, starters, ondernemers en werkgevers uit de regio met vragen over werk, loopbaanontwikkeling en (om)scholing. Het is gratis en je kunt zonder afspraak terecht. Kijk voor meer informatie op www.werkcafemiddenholland.nl

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank