Onderhoudswerkzaamheden aan verschillende start- en landingsbanen bij Schiphol

Schiphol voert komende tijd weer onderhoudswerkzaamheden uit aan verschillende start- en landingsbanen. Als er bepaalde banen daardoor dicht zijn, worden andere banen meer gebruikt voor opstijgende en landende vliegtuigen. Vooral wanneer de Zwanenburgbaan en de Aalsmeerbaan vaker gebruikt worden, heeft onze gemeente meer overlast van overvliegende vliegtuigen.
Om de zes start- en landingsbanen en de taxibanen op Schiphol veilig en in goede conditie te houden, is er regelmatig onderhoud en andere werkzaamheden op en rond de banen.

Baanonderhoud in 2023  

Het jaar start met groot onderhoud aan de Zwanenburgbaan. Daarnaast vinden er ook onderhoudswerkzaamheden plaats op de andere banen. U vindt hier de planning baanonderhoud en werkzaamheden.

Vragen over vliegverkeer?

Wilt u meer weten over het vliegverkeer tijdens het groot onderhoud aan de Zwanenburgbaan of tijdens andere onderhoudsperioden? Neem dan contact op met Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) via bezoekbas.nl.U kunt op de pagina Woon ik onder een vliegroute? bekijken langs welke routes u de vliegtuigen kunt verwachten.

Bron: Gemeente

Advertentie