Open dag van het ‘oude’ Klooster in Reeuwijk-Dorp

blank

Afgelopen woensdag (8 mei) was de technische oplevering van het verbouwde klooster een feit en heeft Stichting Monumentaal Erfgoed Reeuwijk de sleutel van het monumentale pand ontvangen. Een mijlpaal voor de stichting en alle betrokkenen uit het dorp!

blank


We danken de bouwcombinatie, bestaande uit Vergeer Bouw en Aannemingsbedrijf P. Heemskerk, en alle installateurs voor hun inzet en expertise. Wij zijn trots op het resultaat en kunnen niet wachten om te starten met de definitieve afbouw en inrichting.

OPEN DAGEN
Bent u ook nieuwsgierig naar het resultaat? Of bent u geïnteresseerd in toekomstige bewoning? Samen met Stichting Thuishuis Reeuwijk organiseren we twee open dagen. U bent van harte welkom op zaterdag 25 mei van 10.00 tot 12.00 uur of zaterdag 8 juni van 15.00 tot 17.00 uur om het monumentale pand te bewonderen, de indeling van de appartementen te zien en onder het genot van een drankje te proosten in de algemene ruimte. Stichting Thuishuis zal daarnaast ook aanwezig zijn om alle vragen omtrent het Thuishuis concept, maar ook het verdere proces omtrent bewoning toe te lichten.

FINANCIERING
Eind 2023 hebben we de lokale gemeenschap gevraagd om aanvullende financiering voor de stoffering van het gebouw, gestegen bouwkosten, het aankopen van het parkeerterrein op het achter-terrein en het realiseren van de opstallen. De lokale gemeenschap heeft in totaal bijna € 250.000 extra beschikbaar gesteld, waarvoor de stichting zeer erkentelijk is. Het hele project van 3,2 miljoen euro wordt nu voor meer dan 1/3 deel gefinancierd door de lokale gemeenschap!

De stichting blijft nieuwe leningen uit de lokale gemeenschap verwelkomen. Voor zover deze niet direct besteed worden aan het klooster project, kunnen daarmee de bancaire leningen eerder worden afgelost. Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met de Stichting Vrienden van Thuis Reeuwijk-dorp per e-mail (vrienden@thuisreeuwijkdorp.nl) of bezoek onze pagina Helpen voor alle informatie.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank