Openwaterzwemmen in de Oude Rijn: “uithangbord voor de zwemsport”

Op 18 juni was het na twee jaar dan opnieuw zover: het openwaterzwemmen in de Oude Rijn vond plaats op een zonnige zaterdag. Het evenement van BZ&PC trok maar liefst 249 zwemmers, van gevorderden tot beginner. Toch waren er 293 starters, want sommige personen waren zo fanatiek om tweemaal te starten. 
Rond om en nabij 10.00 klonk het beginsignaal van de 5000 meter met wethouder Dirk-Jan Knol, na een ‘korte-nagel-check’, vereist voor deelname. Dirk-Jan: “Dit soort evenementen vraagt heel veel aandacht voor mensen die ook willen gaan zwemmen. Ik zou zeggen: we hebben heel veel water in onze gemeente, dus ga lekker zwemmen. Dit soort evenementen zijn uithangbordjes voor de zwemsport.”

Dirk-Jan en Rolf

Om 10.30 begonnen de sporters aan de 2500 meter, waarna ook nog 500, 250 en 1000 meter werd gezwommen. 

Rolf voorzitter van BZ&PC: “Er zijn ontzettend veel deelnemers en vrijwilligers, anders had dit niet plaats kunnen vinden. De omstandigheden zijn meer dan ideaal.” Hoe het is om dit na twee jaar weer te kunnen doen? “Het is fantastisch om dit weer te kunnen organiseren, de sporters varen er wel bij. Het is voor BZ&PC ook een fantastisch evenement naast alle andere sporten die we doen.” 

Annemiek van BZ&PC: “Iedereen vindt het leuk, het is supermooi weer.” Ze hoopt op “alleen maar blije gezichten.”

 

 

 

Rolf, Annemiek en Dirk-Jan

De winnaar!

 X