zwerfafval

Oproep: 21 maart zwerfafvalchallenge Bodegraven-Reeuwijk

Na alweer twee succesvolle voorgaande edities, gaat ook dit jaar het team van de Zwerfafvalchallenge zijn schouders eronder zetten om zoveel mogelijk inwoners te inspireren op 21 maart a.s. Bodegraven-Reeuwijk Zwerfafvalvrij te maken tijdens de landelijke Nederlands Schoon dag. Want een ding is duidelijk, zwerfafval hoort niet thuis in de natuur.
Wist je dat het maar liefst 20 jaar duurt voordat kauwgum is verdwenen, een blikje 50 jaar en zelfs plastic verdwijnt helemaal nooit.

Afgelopen week plaatsten de boswachters van de Nieuwkoops Plassen een foto online van een jonge otter, die was gesignaleerd met een plastic ring rondom zijn hals. Waarschijnlijk, zo veronderstelt men, was het tien maanden oude dier door een stuk zwerfafval gezwommen. De komende weken gaat men met man en macht proberen de otter te bevrijden.

Natuurlijk schrijven we veel liever een leuk bericht, maar het laat zien hoe belangrijk het is om te zorgen dat we met z’n allen het zwerfafval opruimen. Of nog veel beter, dat het helemaal niet in de natuur terecht komt.  

Aanmelden

Ook dit jaar kan iedereen zijn initiatief zich aanmelden via de website www.zwerfafvalchallenge.nl. Ben je benieuwd of er in jouw buurt iets wordt georganiseerd of wil je je aansluiten bij een bestaand initiatief, raadpleeg dan ook de website en ga aan de slag.

Natuurlijk wint het mooiste initiatief de Bodegraven-Reeuwijkse Zwerfafvalchallenge Wisselbokaal. Vorig jaar werd deze door wethouder Kees Oskam uitgereikt aan de Christelijke basisschool de Regenboog in Reeuwijk-Brug.

Grijpers, emmers en afvalzakken zijn eventueel af te halen aan de balie van onze gemeente. Bel van te voren even of er voldoende materiaal aanwezig is (telefonisch te bereiken tussen 8:30 en 17:00 uur: 0172 – 522 522).

Ga aan de slag en help mee tijdens de Zwerfafvalchallenge, zodat we ook dit jaar samen de vloer aanvegen met het zwerfafval in Bodegraven-Reeuwijk.

De Zwerfafvalchallenge is een samenwerkingsverband van het B.I.R., Landal GreenParks de Reeuwijkse Plassen en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Ingezonden berichtX