huisvanallesreeuwijk-96f9-08874608703f-e1549452939218 (1)

Papierwinkel is laagdrempelig voor mensen met financiële problemen

Sinds vorig jaar maart is de Papierwinkel gevestigd in Reeuwijk, kort daarvoor in Bodegraven. De Papierwinkel is laagdrempelig voor mensen met financiële problemen of simpele juridische vragen. ” Ik merk dat de papierwinkel nog vrij onbekend is en dat mensen zich wellicht schamen om bij ons binnen te stappen tijdens de inloopuren “, zegt Dion Dekker van het Sociaal team, die gekoppeld is aan de Papierwinkel. “En dat hoeft helemaal niet, want tegenwoordig heeft één op de vijf huishoudens te kampen met financiële problemen, die ook steeds vaker ontstaan door een echtscheiding, ziekte of ontslag en dat kan iedereen overkomen! Mensen die te lang met de hulpvraag  wachten komen juist in hogere schulden terecht, bijvoorbeeld door doorlopende incasso- en deurwaarderskosten. Hoe eerder mensen aan de bel trekken, hoe beperkter de schulden! 
Veel mensen hebben moeite met het lezen van brieven en het invullen van (digitale) formulieren. Sommige mensen weten ook niet hoe ze een DigiD aan moeten maken of hoe ze een uitkering, toeslagen of kwijtschelding aan kunnen vragen”, aldus Dion Dekker.”

Hulp

Bij de Papierwinkel kan je langskomen om door een getrainde vrijwilliger geholpen te worden bij jouw vragen. Deze ondersteuning is geheel gratis. De vrijwilligers hebben een geheimhoudingsverklaring getekend, dus alles wordt in alle discretie behandeld. Mochten de vrijwilligers van de Papierwinkel u niet kunnen helpen, dan kunt u altijd in gesprek gaan met het Sociaal Team om te kijken waar u met uw vragen naar doorverwezen kan worden. “Helaas is het zo dat veel mensen niet eens weten van het bestaan van de Papierwinkel en zelf geen actie nemen of weten te nemen om iets met hun vragen te doen”. De Papierwinkel is er voor iedereen die er even zelf niet meer uitkomen.

Locatie

Het inloopspreekuur in Bodegraven is in het Huis van Alles op de Vromade 1B op de donderdagen van 14.00 uur tot 15.30 uur en in Reeuwijk is dat in het Huis van Alles op de Staverenstraat 39 op de dinsdagen van 14.00 uur tot 15.30 uur.    

 

 

X