René van Horeca Reeuwijkse Hout: “pittig jaar” maar “schouders eronder”

René de Jong is eigenaar van horeca-locaties Paviljoen Reeuwijkse Hout en Mercatu. Hij kijkt met zijn personeel uit naar de dag dat ze weer ‘echt’ open kunnen en faciliteert tot die tijd take-away.
Hoe kijk je terug op een jaar corona?

“Een pittig jaar, als ik het zo mag noemen. Op zich slaan we ons er wel doorheen door van alles te bedenken: een ijssalon bij Mercatu en specialiseren in een stukje take-away.” Maar, “het is heel lastig om in je bedrijven te komen die helemaal leegstaan; dat doet echt pijn.” Ook vallen de steunmaatregelen voor ondernemers vanuit de overheid meer tegen dan blijkt uit media, aldus René. 

We zijn toch altijd ‘s ochtends weer open gegaan

Hoe houden jullie binding met jullie gasten?

“Wij zitten gelukkig in een gebied waar veel mensen uitwaaien. Dan hebben we toch wat exposure. We hopen dat ook uit te stralen door borden en het uitdelen van flyers. Ook zijn we in de gelukkige positie dat het Landal-Park achter ons zit. Verder zijn we twee webwinkels gestart voor beide locaties”, waar mensen onder meer gerechten kunnen bestellen.

Wat is jullie meest innovatieve zet geweest tijdens de coronacrisis?

“We zijn toch altijd ‘s ochtends weer open gegaan. We hebben altijd mensen een koffie [to-go] aangeboden; en dat is als een lopend vuurtje rondgegaan.”

Wat kunnen gasten verwachten als jullie hen weer kunnen ontvangen?

“Een hoop gezelligheid. We kijken echt uit naar die dag. Het ligt ook aan de vorm waarop we open kunnen, maar we zetten echt onze schouders eronder en zullen er alles aan doen om het mensen goed naar de zin te maken.”

Door: Anne van Schothorst

X