Plofkraak bij juwelier in Bodegraven zorgt voor aanzienlijke schade

In de vroege uren deze maandagochtend werd een juwelier in Bodegraven opgeschrikt door een gewelddadige plofkraak. De explosie veroorzaakte een harde knal die meerdere bewoners in de buurt uit hun slaap deed ontwaken. Bij het aanbreken van de dag werd de omvang van de schade pas goed zichtbaar, zowel aan de buitenkant als binnenin de zaak.
De plofkraak vond plaats bij de juwelier van Zijl in de Kerkstraat in Bodegraven. Omstreeks 03:25 uur vannacht was er een explosie te horen, waardoor de omwonenden verschrikt uit hun slaap werden gehaald. De daders maakten gebruik van explosieven om toegang te krijgen tot de winkel.

Bij daglicht werd de omvang van de schade aan de zaak duidelijk. De vitrines en glazen binnen de juwelierszaak raakten ernstig beschadigd door de explosie. De ruit van de winkel werd compleet vernield en de kozijnen raakten ontzet. Glasscherven lagen verspreid in en rondom de winkel, wat aangeeft hoe hevig de explosie moet zijn geweest.

Getuigen meldden dat de daders na de plofkraak op een brommer zijn gevlucht in de richting van de nabijgelegen Rijnkade. De politie is direct na de melding met meerdere eenheden ter plaatse gekomen en heeft een klopjacht ingesteld op de voortvluchtige daders. Vooralsnog zijn er geen arrestaties verricht, maar het onderzoek is in volle gang.

Opvallend is dat de eigenaar van de juwelierszaak eerder al te maken heeft gehad met pogingen tot inbraken. In 2010 kregen ze te maken met een heftige overval.

De politie roept getuigen op die mogelijk iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de juwelierszaak voorafgaand aan of na de plofkraak, zich te melden. Elk klein detail kan van groot belang zijn voor het lopende onderzoek.

VIDEO: Ravage in de winkel

Foto: Jippe Groenendijk

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank