PodBastmaker Bastiaan Meijer ‘Gast uit de Streek’ bij BR6

BODEGRAVEN – Begonnen als vrijwilliger bij BR6 ( destijds RTV Bodergaven ) en nu een bekende podcastmaker; dit jaar onderscheiden met de nationale award voor de beste podcasthost voor 2021. Bastiaan Meijer ontvangt ons in zijn studio in zijn huidige woon- en werkplaats Hilversum.   
Hij is in 1994 geboren en opgegroeid in Bodegraven. Na een enigszins grillige schoolcarrière studeert hij uiteindelijk af aan de School voor de Journalistiek Utrecht. Tijdens zijn vrijwilligersperiode bij BR6 raakt hij ‘besmet’ met het radiovirus. In die tijd is hij ook al actief bij de publieke en commerciële omroep. Hij heeft gewerkt bij BNN en Radio 538. Momenteel werkt Bastiaan onder meer voor de ochtendshow van Radio Veronica. In 2020 heeft hij de on line radio award voor de beste presentator ontvangen. 

Molrat

Ruim drie jaar geleden is Bastiaan op het idee gekomen podcasts te gaan maken .Vooral interviews, die on line zijn te beluisteren.  Daarvoor schafte hij de benodigde apparatuur aan en is hij er gewoon mee begonnen. Om zich te onderscheiden noemt hij zijn producties  samentrekkend podBasts. Dit tot groot succes. Hij heeft er inmiddels 42 op zijn naam staan, met verschillende prominente Nederlanders, waaronder Theirry Baudet, Hans Klok en Maarten van Rossum. Hij heeft een eigen free lance bedrijf opgericht onder de naam Molrat. Voor dit naakte dier heeft hij een zeldzame fascinatie.

In het radioprogramma ‘ Gast uit de Streek’ vertelt Bastiaan met lef en flair over zijn leven als radiomaker. Ook over zijn eigen leefwereld doet hij onbevangen een boekje open en onthult hij zelfs zijn innigste wens.

Dit spraakmakende interview  wordt uitgezonden op maandag 27 december om 20.00 u, met herhalingen op dinsdag 28 december om 22.00 u en zondag 2 januari om 19.00 uur.X