Jack1 (1 van 1)

ReBo-er van de Week: Jack Bunnik

Hij is sportief, extravert en erg ondernemend. Nu hij met een gescheurde achillespees in het gips zit, zijn er veel mensen die aan hem denken. Hij is oprecht geïnteresseerd en heeft veel te maken met ‘teams’, zowel in de sport als op zijn werk. De ReBo-er van deze week is: Jack Bunnik!
Naam: Jack Bunnik

Leeftijd: 28

Woonsituatie: “Alleen in centraal Bodegraven sinds een jaar of twee, na een uitstapje naar Alphen aan den Rijn.”

1. Waar kennen mensen jou van?

“Ik ben geboren en getogen in Bodegraven.” Hij zat op de Pax Christi school, en heeft altijd hier gesport. “Ook ben ik altijd wel begaan met de evenementen in het dorp; we hadden voorheen de Rebo Sportontmoeting; daarin ontmoet je ook veel mensen van andere verenigingen. Ik ben wel een sociaal mens, en altijd op pad.” Ook zat hij zo’n negen jaar terug in een bandje: Djubileum.

Djubileum.

2. Hoe ziet een dag er voor jou uit?

“Ik ben eigenlijk bijna nooit thuis, ik werk vijf dagen in de week.” Hij werkt als interim manager bij een detacheringsbureau: “Ik word aangenomen om opdrachten te doen voor bedrijven.” Hij helpt met name rond het leidinggeven aan teams op de werkvloer. Ook organiseert hij geregeld een bedrijfsuitje voor zijn collega’s. Zo’n drie keer in de week is hij op het sportveld te vinden en de overige dagen vult hij met het zien van vrienden of collega’s. “Ik ben erg ondernemend.”

3. Op welke (sport)vereniging heb je gezeten?

“AKV vriendenschaar, ik zit wel een goede 18 jaar bij de club; het is een beetje een tweede thuis.” Ook geeft hij er les aan een jeugdteam, zo vertelt hij op de bank, met zijn been in het gips. “Ik ben een fanatiek sporter, daar sta ik ook wel om bekend; als ik ergens voor ga, ga ik er 100% voor.” Voorheen zat hij ook op Judo, en probeert graag andere sporten uit.

4. Hoe is jouw leven na corona het meest veranderd?

Op zijn werk ondervond hij de gevolgen van het hamsteren na het begin van de lockdown. “De fabrieken waar ik opdrachten doe leveren middelen aan de voedingsindustrie; bij zo’n opdracht is het vaak druk.” Hij hoeft niet thuis te werken, want “het is moeilijk aan te sturen vanuit huis.” Een actieve vakantie naar Noorwegen moest hij wel afzeggen.

5. Waar ben je het meest trots op?

“Ik denk dat ik voor een vrij jonge leeftijd toch wel succesvol ben in het zakenleven; dat maakt wel dat ik in Bodegraven een eigen plekje heb kunnen vinden. Ik hecht veel waarde aan vrienden en familie om me heen. Dat is leuk; je ziet ook met zo’n blessure dat er veel medeleven om je heen is.”

6. Aan welke vakantie beleefde jij de mooiste herinneringen en waarom?

“Motorrijden is een grote hobby van me.” Hij wijst naar een foto aan de muur, met hem en zijn vader. “Ik heb een motorreis gemaakt door de Verenigde Staten. We zijn naar Denver gevlogen; en hebben twee Harleys gehuurd. Dat is de ultieme jongensdroom, om samen met je vader zo’n reis te maken.”

7. Welke persoon inspireert jou in Bodegraven-Reeuwijk?

“Danny de Vries inspireert mij wel; wij liggen elkaar goed omdat we hetzelfde soort karakter hebben. Hij is ook optimistisch en een blij ei; zo zit ik zelf ook in elkaar. Als ik met Danny spreek steken wij elkaar altijd wel aan; dan ontstaan er ideeën, is er interesse in elkaar; iemand die hetzelfde in het leven staat.”

8. Wat kijk je graag op Youtube, Netflix, TV?

“Ik ben echt een sportliefhebber, ik kijk veel sport. Voetbal, Formule 1, sportdocu’s, over bijvoorbeeld Michael Jordan; over hoe je tot een teamprestatie komt. Dat kijkt nu ook lekker weg”, zegt hij, terwijl hij met een lach naar zijn been kijkt. “Die verhalen pas ik ook toe op ‘de sport’ en in mijn werk. ‘Hoe ga ik uitdagingen in mijn werk te lijf?’ Sport en werk hebben een soort overlap; het ‘teambuilden’, het bouwen van een vaste basis of structuur.” Zijn interesse in anderen en openstaan voor vrienden en familie is er “met de paplepel ingegoten”. Terugkomend op Netflix; hij houdt van series als La Casa de Papel en Peaky Blinders; “met een goede verhaallijn en actie haak ik vaak wel aan.”

9. Wat zou je willen veranderen als je burgemeester was?

“Wat ik een mooie ontwikkeling vind is dat het dorpshart steeds gezelliger wordt; dat is het positieve wat uit corona is gekomen. Ondernemers kregen meer vrijheden. Ook dat we geregeld lokale muziek voorbij zien komen; hoe Thijs Mansier bezig is: dat zou ik willen stimuleren. Je bent toch bezig met verbinden op lokaal niveau. Ik denk ook dat het goed is als iedereen toegang heeft tot sport.”

X