IMG_9841-1#1

ReBo-er van de week: Thijs Mansier

De meesten kennen hem van de muziek: hij speelt in zijn band, organiseert verschillende (lokale), muziekevenementen zoals Jam in the Park en BorftLive én is al drie jaar eigenaar van zijn artiesten- en evenementenbureau Startistic Entertainment. Hij leeft een echt “rock ‘n roll leven”, en combineert dit met zijn gezin, zijn “veilige thuishaven”. De ReBo-er van deze week is: Thijs Mansier!
Naam: Thijs Mansier

Leeftijd: 36

Woonsituatie: “Ik woon samen met mijn vriendin Sabrina en twee zoons: Lonne (6) en Melle (4). Wij wonen aan de Gravenstein.”

1. Waar kennen mensen jou van?

“Muziek”, noemt hij meteen. “Het overkoepelende ding. Zowel uitvoerend als organiserend.” Thijs Mansier zit al sinds de middelbare school in bandjes, organiseerde feesten en wilde de lokale muziek op de kaart zetten. Toen hij uit militaire dienst kwam is hij uiteindelijk met een andere jongen, Mark, naar Bodegraven gekomen. “Daar zijn we eigenlijk begonnen met het proberen groot te maken van de muziek; één grote ‘rock ‘n roll’ bende. Dat is waar mijn ambitie vandaan kwam. Shows, externe partijen, ik dacht: ‘ik wil hier meer mee’.” Zo was hij drummer bij de band Intenz. “Samen met Mark en Tim van der Neut heb ik nog BorftLive georganiseerd; dat was van ons.” Mansier oefende in de woonkamer met band Volhardt. “Daaruit is de huidige band ontstaan die nu nog steeds bestaat; Waterproof Shampoo.”

Maar precies op het moment dat je naar buiten zou gaan, viel het stil: een harde lijn.

2. Hoe ziet een dag er voor jou uit?

“Ik doe met mijn organisatie zowel de boeking van artiesten en evenementen. We hebben veel werk hier nu met het verplaatsen of annuleren van evenementen.” De coronacrisis heeft veel gevolgen. “Het zijn rare tijden en het zijn spannende weken geweest.”

‘Normaal’ zou dit een drukke periode zijn voor de muzikale ondernemer. “Rond Koningsdag is het winterwerk afgerond en begint de zomer van spelen: bandjes eruit, je eigen band begint te spelen. Je hebt heel erg de tweesplitsing tussen administratief werk, en dat. Maar precies op het moment dat je naar buiten zou gaan, viel het stil: een harde lijn. Een ‘lifechanger’ momenteel. Maar het komt wel goed.”

3. Op welke school zat je?

“Ik ben opgegroeid in Haarlem en heb daar ook op school gezeten. Ik heb de grafische school gedaan. Halverwege mijn MBO ben ik gestopt en in militaire dienst gegaan, toen was ik 17. Het was een beetje vluchtgedrag; ik dacht ‘ik moet weg’. Na vijf jaar ben ik naar de Politieacademie gegaan en kwam daar in de klas met Mark. Daarna ben ik naar de Ambulanceacademie gegaan en heb van 2009 tot november 2018 op ambulancedienst gezeten.”

We zijn nu wel waar we willen zijn; hetzelfde circuit bands waar je jaren geleden tegenop keek.

4. Waar ben je het meest trots op?

“Sowieso mijn twee onwijs leuke jongens, mijn gezin. Ondanks alle ‘rock ‘n roll’ is dat echt een veilige thuishaven.” Ook noemt hij zijn 8-jarige band. Eerst speelden ze in kroegen, nu voor 10.000 man. “Nu mag je meedoen met de Nederlandse groten. We zijn nu wel waar we willen zijn; hetzelfde circuit bands waar je jaren geleden tegenop keek. Samen met Erik zit ik er al van begin af aan in. We spelen allemaal medleys, van ABBA tot AC/DC. We krijgen vaak het stempel Powerband. We geven de muziek een eigen sausje, en het gaat allemaal snel. We spelen 120 nummers in 2 uur.”

5. Aan welke vakantie beleefde jij de mooiste herinneringen en waarom?

“Vakanties zijn lastig voor mij: met de zaak regel je het wel, maar met de band is de schoolvakantie juist wanneer wij excelleren. Iedereen in de band heeft een vervanger; behalve ik”, aldus de leadzanger. “Als ik weg ben moet de band dicht, en dat kan niet. Daarom zijn wij Nederlandse vakantiegangers.” Hij vertelt hoe hij het spelen in de band zo makkelijk kan combineren met vakantie.

6. Welk (vrijwillig) project of vrijwilligerswerk zou je nog willen doen?

“Ik heb een droom binnen deze gemeente: ik wil heel graag een festival neerzetten aan de Reeuwijkse Plas: voetjes in het zand, ondergaand zonnetje, en gaan. Dat heb ik al sinds ik hier woon.”

7. Welke persoon inspireert jou in Bodegraven-Reeuwijk?

“Ik heb nooit ondernomen; ik ben mijn zaak begonnen uit liefde voor muziek. Ik heb veel gehad aan ondernemers om me heen. Ik zit bij de HBT Club, met veel ondernemende mensen. Als ik kijk naar Tim van der Neut van Fortiflex, of Quint Langerak: dat zijn rasondernemers, daar heb ik een hoop aan om zakelijk inspiratie op te doen. Ik spar veel met hen.”

Jaren geleden tijdens de Najaarsmarkt organiseerde Thijs Mansier een bootfeest op een vrachtschip met de band Volhardt. “Daar hebben we het nog steeds over.”

8. Wat kijk je graag op Youtube, Netflix, TV?

“Ik heb nu echt serieus in deze corona-tijd voor het eerst in mijn leven een serie gekeken. Ik heb mijzelf er nooit tijd voor gegeven, maar heb nu zeven seizoenen Sons of Anarchy zitten kijken.”

 

9. Wat is een belangrijke levensles voor jou geweest?

“Dat gaat misschien heel diep: maar als je zelf een turbulente jeugd gehad hebt; dat je dingen anders wil doen. Ik heb een sterk beeld van wat ik mijn kinderen wil bieden. Ik handel heel erg vanuit gevoel en emotie, een passie. Als je iets voor ogen hebt moet je ervoor gaan. Dat wil ik ook meegeven aan mijn kinderen: die hebben een vader die een ‘rock en roll’ leven heeft en ook vader moet zijn. Zaterdagavond ben ik om 4 uur kapot gespeeld, en op zondag is het weer huisje boompje beestje.” Hij noemt het belangrijk te vinden te laten zien dat een passie en gezin combineren, goed kan.

10. Wat zou je willen veranderen als je burgemeester was?

“Dat is een gevaarlijke vraag, want ik ben emotioneel betrokken bij dingen. Maar als ik mag preken voor eigen parochie, kan Bodegraven levendiger. We hebben één van de mooiste plekken binnen het Groene Hart: het moet hier gezelliger worden. We hebben veel passanten maar weinig mensen stoppen hier; dat sfeertje ontbreekt heel erg. Ook zou mezelf een vergunning geven zodat ik een festival kan organiseren bij de Reeuwijkse Plassen.”

 X