ReBo-er van de week: Werner Hendriks

Hij is enthousiast, actief en heeft verrassende hobby’s. Velen kunnen hem kennen van zijn werk als leerkracht, maar ook van het sportveld; of hij er nu langsging voor de gezelligheid, of om serieus te sporten. De ReBo-er van deze week is: Werner Hendriks!
Naam: Werner Hendriks

Leeftijd: 38

Woonsituatie: “Regelmatig reis ik heen en weer tussen Bergschenhoek – naar mijn vriendin en haar twee kinderen – en Bodegraven.”

1. Waar kennen mensen jou van?

“Mensen zouden mij kunnen kennen van ESTO; daar heb ik lang gevoetbald, en ik was actief in het verenigingsleven. Ook bij de waterpolo was ik vaak te vinden; om te kijken; voor de gezelligheid. Ik ben bij de Speel- en Werkhoeve begonnen als leerkracht; ook was ik een periode werkzaam bij de Willibrord school. Nu werk ik bij IKC Schatrijk; al een jaar of 9, 10. Ik geef groep 4 les.” Wat hij leuk vindt aan lesgeven? “Ik werk graag met mensen samen; daar haal ik energie uit. De afwisseling; dat het iedere dag weer een verrassing is wat je meemaakt. Mensen kennen mij ook wel van de Sportontmoeting; daar heb ik jarenlang in de organisatie gezeten.”

2. Hoe ziet een dag er voor jou uit?

“Ik start altijd met het journaal kijken en een ontbijtje, daarna ga ik naar school toe. Ik werk full time. In mijn vrije tijd doe ik aan voetbal en tennis. In principe, voetbal ligt nu stil, train twee keer in de week en in het weekend een wedstrijd. Ik ben ook net begonnen met tennissen bij Botesa.” Hij heeft met vrienden een abonnement genomen, waaronder ook zijn broertje.

3. Op welke school zat je?

“De Prinses Beatrixschool. Vervolgens ben ik in Gouda naar school gegaan. Na de mavo deed ik de SPW, en vervolgens de PABO.”

Ik moet het hebben van mijn harde werken

4. Waar ben je het meest trots op?

“Dat ik ondanks dat ik misschien niet een hele goede voetballer ben; het toch voor elkaar heb gekregen om in ‘het eerste’ te voetballen; en toch een kampioenschap mee heb mogen maken. Ik moet het hebben van mijn harde werken. Nu train ik nog steeds met de selectie mee, dat vind ik heel lekker, maar op zondag voetbal ik nu met het 35+ team. Ook wat vrienden, waar ik jaren geleden mee voetbalde, zitten daarin.”

5. Welk (vrijwillig) project of vrijwilligerswerk zou je nog willen doen?

“Ik heb er wel eens over nagedacht. Je hoort een hoop mensen soms klagen over de politiek, en ik heb er zelf ook wel eens mijn gedachten over. Niet op dit moment, maar in de toekomst zou ik misschien best wat in de politiek willen doen. Ik denk: als je wat te klagen hebt; dat je er dan ook wat mee moet doen.”

6. Wat weten de meeste mensen niet van je?

“Ik stond voor de klas; en toen ging het over turnen. Toen zei ik – dat weten de meesten niet – dat ik op turnen heb gezeten, tot mijn 12e. Veel van mijn vrienden weten dat ook niet. De kinderen vonden dat heel grappig. Wat ook veel mensen niet weten is dat ik altijd wel in geschiedenis geïinteresseerd ben. Daarnaast dat ik tot mijn 17e/18e met een metaaldetector op pad ging; altijd lopen struinen. In Bodegraven heb ik Romeinse dingen gevonden, die ik wel is meeneem naar de klas.” Ik ben van het sporten, een drankje en uitgaan; maar ik heb dus ook een andere kant; zo heb ik een jaarkaart voor museumbezoek. Dan gaat mijn vriendin shoppen; en dan ga ik naar een museum”, lacht hij.

7. Welke persoon inspireert jou in Bodegraven-Reeuwijk?

“Ik ben er zelf nooit actief geweest; maar een groep jongeren die dan zo’n Vakantiespelen opzet; dat vind ik goed voor een plaats als dit. Jongeren die dat neerzetten; daar heb ik wel respect voor. Bij ESTO is ook een jonge voorzitter; Jaap Verlaan. Ook zijn daar veel jongeren die vrijwilligerswerk doen, dat vind ik mooi om te zien”

8. Wat kijk je graag op Youtube, Netflix, TV?

“Op het moment kijk ik van die Zweedse series. Dat er een of andere moord gepleegd is en ze het gaan oplossen. Ook kijk ik programma’s dat mensen gevolgd worden; Man bijt Hond vind ik lekker wegkijken; televisie waarbij je niet teveel hoeft na te denken.”

9. Aan welke vakantie beleefde jij de mooiste herinneringen en waarom?

“Ik had vijf vakanties staan; maar er is er geen één doorgegaan.” zegt hij over dit jaar. “Ik heb een hele leuke vakantie gehad toen ik wat jonger was met vrienden, en met mijn vriendin ben ik een paar jaar geleden in Gambia geweest. Maar de wintersport; met de mannen op stap, vind ik altijd wel echt heel leuk. Dat doen we volgens mij al wel een jaar of 13, 14. Die proberen we er in te houden; daar kijken we altijd naar uit.”

15. Wat zou je willen veranderen als je burgemeester was?

“De terrassen mochten groter bij het Raadhuisplein; dat ziet er nu al wel beter uit. Dat zou wel meer mogen worden. Ik zou zorgen dat de horeca centraal komt te zitten: leuk en gezellig om bij elkaar te komen. Ik zou ook van alle scholen openbare scholen maken. Dan krijg je een meer juiste afspiegeling van de samenleving. Ik vind het nu wat ouderwets geworden. Dan kan je wel levensbeschouwing krijgen; dat je van ieder geloof iets meekrijgt. Dat zou ik belangrijk vinden. Het is goed om van elkaar te leren en dat kan beter door een goede mix van iedereen.”

“Ook de huisvesting van jongeren; dat mag wel aangepakt worden. Ik woon zelf in het centrum van Bodegraven. Dan zie ik om me heen hoe Polen wonen; dat vind ik echt niet kunnen. Dat is niet echt een manier van wonen: met veel te veel in een huis met gesloten kamers. Het zou mooi zijn als zulke panden beschikbaar zijn voor jongeren hier. Dat is nu, met die kosten, niet te doen. Het is lastig aan te pakken.”X