Reeuwijkse familie heeft dagelijks knuffeleendjes op bezoek

Lief bezoek voor de familie Breur uit Reeuwijk: de eendjes die zij thuis hebben laten uitbroeden komen na een jaar nog steeds elke dag op visite. Ze laten zich voeren, aaien en durven zelfs te knuffelen.
Het gezin heeft de zeven kuikens vorig jaar zo’n drie maanden lang grootgebracht. Dit omdat de eieren waren achtergelaten in het nest en anders niet zouden uitkomen. Met behulp van de broedmachine zijn ze alle zeven gezond ter wereld gekomen.

Voor de kuikens was er ruimte genoeg in huis en in de tuin. Dat maakt dat de eendjes heel gauw konden wennen aan het gezin. Toen ze waren voorzien van een goed verenpakket, was het tijd om de wijde wereld in te gaan. Althans, dat was de bedoeling.

Vriendschap

Ruim een jaar later brengen de volwassen eenden nog steeds dagelijks bezoekjes aan het ouderlijk huis.  ‘’Er zit er ééntje tussen die hier standaard de halve dag doorbrengt.’’, vertelt zoon Tippe. ‘’Voor de kids is het ook fantastisch, een echte vriendschap. Soms gaat ééntje er even tussenuit en zien we die na een paar maanden ineens trots met zijn eigen eendenkuikens verschijnen. Ze laten zich aaien, voeren en knuffelen en oppakken. Je ziet aan de beestjes dat ze plezier hebben, dat is bijna het allerleukst eraan!’’

Erg leuk de eenden thuis. Ook veel werk maar leuk werk. Guusje (5 jaar) vangt om de dag een emmer waterbeestjes voor de jongste eendjes. De eenden krijgen geen brood te eten, het is slecht voor hun darmen en deze eenden lusten het zelfs niet. Ze krijgen speciale eenden korrels van de dierenzaak en extra’s als geprakt ei, kroos en de waterbeestjes.

 

Advertentie