7cf07f76-2f23-4b0b-9620-270e54b0499b

Refresco Bodegraven viert 50-jarig bestaan!

De sap- en frisdrankbottelaar Refresco, bekend van o.a. het kinderdrankje Wicky bestaat vandaag precies 50 jaar. Tijd voor een feestje voor de medewerkers! Zo staat er op het terrein aan de Europaweg in Bodegraven een frietkar voor de lekkere trek. Door de corona-maatregelen is het grote feest uitgesteld.
De Refresco Group is in de wereld de grootste producent van frisdranken en vruchtensappen. Refresco Benelux is de businessunit waar de productie plaatsvindt voor vooraanstaande retailers in Nederland en België en nationale en internationale A-merken.

Stukje geschiedenis

Fruxano was in het begin van de jaren 60 een frisdrank die bij de melkfabriek van Menken in Wassenaar werd geproduceerd. Nadat ook het merk Jaffadrink (0.25 liter Tetra driehoek-pakjes) werd toegevoegd aan het portfolio, groeide de toenmalige fabriek onder de vlag van LIKO Frisdranken uit zijn jasje.

In Bodegraven vond men een geschikte locatie voor een nieuwe fabriek en op 8 mei 1970 was de feestelijke opening een feit. In 1995 werd LIKO omgezet naar Menken Drinks, waaruit vervolgens via een management-buy out in 2000 Refresco is ontstaan.

X