Regenboogpad in gebruik genomen

Bodegraven-Reeuwijk is een bijzonder regenboogpad rijker. Wethouder Dirk-Jan Knol heeft samen met inwoner Tim Baelde het nieuwe regenboogpad op het Stationsplein in Bodegraven in gebruik genomen.
Het regenboogpad is een statement van de gemeente. Het vertelt dat Bodegraven-Reeuwijk een diverse samenleving is waar iedereen welkom is en iedereen elkaar in zijn waarde laat.

Wethouder Dirk-Jan Knol stelt: “Dit is een mooie stap, zo laten we zien dat we een inclusieve gemeente zijn. Twee jaar terug nam de gemeenteraad een motie aan om meer zichtbaarheid te geven aan de acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Met dit regenboogpad borduren we daar op voort. Zo kan iedereen die uit de trein stapt en Bodegraven-Reeuwijk binnenkomt, even stil staan bij de vraag in hoeverre hij of zij zelf anderen accepteert. Of iemand nu een kleurtje heeft, anders geaard is of afwijkt van de norm. Het is goed dat we laten zien dat we een open samenleving zijn, waar iedereen mag zijn wie hij of zij wil zijn. Met het regenboogpad vieren we  diversiteit, met alle culturen, religies, geaardheden en persoonlijkheden samen.”

Bron: Gemeente

X