WhatsApp Image 2020-05-27 at 14.02.27

Restaurant Anders: Afhalen blijft er in, terras loopt door op stoep

Dat horeca mag weer (deels) open op 1 juni. “Ik was er wel op voorbereid. Het verraste mij niet. Je volgt iedere dag het nieuws; je hoopt dat alle regels meer ‘vrij’ worden, maar ik snap dat de overheid deze maatregelen doorvoert.” aldus PJ Geerlof van Restaurant Anders.
“We gaan van voorheen 80 personen (in het weekend) naar ongeveer 30. Met het terras er bij zijn dat er in totaal zo’n 50 plus.” Het terras loopt door voor het pand, op de stoep.

Eten afhalen

Al langer wilde Geerlof een afhaalsysteem instellen, maar “het kwam er nooit van” door drukte. Sinds de coronacrisis is dit afhalen dan daadwerkelijk ingesteld, en met succes: “dat is de grootste verandering die we deze maand hebben doorgevoerd. Het liep heel erg goed, dus dat houden we er in.” Ook komt er een nieuwe menukaart. “Vanaf 1 juni voeren we gelijk de nieuwe tapas-kaart in. Die was half maart gepland, maar nu hebben we dat opgeschoven.

Het is fijn dat de zomer aanbreekt zodat er veel buiten gezeten kan worden. Het terras is altijd een ‘extraatje’ voor horecaondernemers. Dat extraatje heb je nu nodig.”X