Rohda’76 imponeert en velt koploper ONA

Zo net voor de voorjaarsvakantie leverde Rohda’76 een puike prestatie. Het team van Arjen Linstra legde koploper ONA op de pijnbank: 3-0.

De wedstrijd tegen de lijstaanvoerder kende eigenlijk twee cruciale momenten. Net voor rust mochten de Gouwenaren een strafschop nemen. Die schoten de Gouwenaren onberispelijk binnen. Echter, de scheidsrechter zag dat spelers van ONA te vroeg inliepen. Overnemen, oordeelde de arbiter. En laat Rohda’76-doelman Brian Groeneveld die tweede inzet nu wel keren. Zo ongeveer in de daaropvolgende aanval van Rohda’76 schoot Vlatko Lazic de 2-0 tegen de touwen. Eerder had de thuisclub al een 1-0 voorsprong genomen door een rake kopbal van Wessel Sterk na een afgemeten voorzet van Boban Lazic. De vervanger van de geblesseerde topscoorder Moussa Kalisse wist al eerder het net te vinden, maar zag zijn treffer afgekeurd op advies van de assistent-scheidsrechter van ONA. ,,Dit is echt een teamprestatie, niemand uitgezonderd. We hebben kei- en keihard gewerkt. Ik hoop dat iedereen zich realiseert dat als we dit met elkaar kunnen blijven opbrengen, we nog mooie momenten met elkaar gaan beleven,” straalde trainer Arjen Linstra van trots.

Geroutineerd

Een kwartier na de rust sloeg Vlatko Lazic opnieuw toe (3-0) en speelden de blauwwitten de wedstrijd geroutineerd uit. Met een beetje meer scherpte had de zege zelfs nog groter kunnen uitvallen.

Komende zaterdag 17 februari komt Rohda’76 niet in actie voor de competitie. Een week daarna – 24 februari – staat de uitbeurt tegen Delittant op het programma.

Foto Don van der Meer

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank