RVC legt BSC over de knie

Soms win je wedstrijden, omdat de tegenstander pech heeft of dat je zelf geluk hebt. Dat gaat allemaal niet op voor vandaag. Alles wat er vandaag behaald is in deze wedstrijd is op basis van: het zelf verdienen. Onder dezelfde regenachtige omstandigheden als in de heenwedstrijd, startte de wedstrijd tegen het goed draaiende BSC. De Benthuizenaren zijn terug te vinden op de tweede plaats, met 1 puntje achterstand op koploper Koudekerk.

RVC startte als nummer 10 de wedstrijd. BSC startte zoals verwacht mag worden met een goede uitvoering bij balbezit en leek af te wachten tot zij het verschil konden gaan maken. In de 10de minuut jaagde Frank goed door op een speler, en bezorgde de bal bij Jona die de bal inlopend richting de eerste paal in het doel wist te deponeren. BSC leek even van slag, want al in de 12de minuut kwam de 2-0 op het bord. Een goed getrapte corner bereikte de op dreef zijnde Frank, die bij de tweede paal de goal binnenkopte. BSC leek het niet te weten en was niet bij machte om onder de dadendrang van RVC uit te komen. De wind zette in het tweede deel van de eerste helft iets op, wat de wil van beide teams om zorgvuldig te spelen niet ten goede kwam. In de 29ste minuut reageerde Frank opnieuw attent, maar kwam te veel rechts van de goal om gevaarlijk te kunnen worden.
In de 32ste minuut kon Frank na een verre trap van Tim van der Hoek, alleen op de keeper. Hij ging naar zijn favoriete linkerbeen en waar iedereen dacht dat hij zou schieten, nam hij een nog een keer mee, waarmee echt doelgevaar verdween. EN BSC dan? Bracht dat dan niks gevaarlijks? Uuuuh, nee. In de 29ste minuut iets dat op een schotje leek van BSC ging net over. Het verdedigende plan werkte goed en met de juiste mentaliteit uitgevoerd. En met de dreiging die we nu in de voorhoede konden creëren bleef BSC onzichtbaar.

Er werd een fellere start verwacht van BSC en daar waren we redelijk op voorbereid. Leerpunt is dan voor de onervarener jongens, om dan de tegenstander niet in hun spel te helpen door zelf te snel en te slordig te willen. Opnieuw ontwikkelde BSC in de eerste fase meer balbezit, maar zonder ook maar op een enkele manier gevaarlijk te worden. In de 52ste minuut kreeg RVC via Mark Sluijs een grote kans. Hierop leek BSC op twee gedachten te hinken. Ieder geval ging de spreekwoordelijke storm (nou ja, stormpje) liggen evenals de echte wind. In minuut 56 ging Niels op snelheid met de bal aan de voet op avontuur en zag zijn schot op de voeten van de keeper belanden. In de 65ste minuut was het gevaarlijkste wapenfeit van BSC te constateren. Een uittrap van Tim bleef wat hangen en leverde een schotkans op. Tim leek iets ver voor zijn goal te staan, maar ranselde de bal uit de bovenhoek. RVC ontwikkelde in die fase een periode van betere uitvoering bij balbezit.

Invaller Lucas Voogt had een goede actie voor de dugout (goeie plek om je aan de trainer te laten zien) en zijn opening naar de andere kant bereikte de ijverige Rens van der Werf. Diens voorzet bereikte Frank Stolwijk, die de veilige 3-0 op het bord bracht. Wat is er vandaag hard en goed gewerkt om dit resultaat te halen en niet te krijgen. DIT van vandaag laat zien, dat RVC tot veel in staat is, wanneer DIT steeds getoond wordt. Pupil van de week Luuk, was niet teleurgesteld dat zijn voorspelling niet uitkwam. 3-0 winst is toch beter dan zijn voorspelde 2-1 overwinning, erkende hij. Nu is er een weekend rust en zijn we op 6 april gastheer voor ASC. Een tegenstander waar we het doorgaans lastig tegen hebben. Dus uw steun is uiteraard gewenst.