RVC verdiende meer tegen Nieuwerkerk

Met een moeizame start voor het Reeuwijkse R.V.C. ’33 in de eerste klasse, waarin vorige week maar nipt verloren werd van Hoogland (1-0), was er deze week een thuiswedstrijd voor de boeg. Het voor RVC onbekende Nieuwerkerk kwam op bezoek. Nieuwerkerk is al jaren een ploeg die klasse(s) hoger speelt dan RVC, waardoor het vooraf alle kanten op zou kunnen gaan. Bjorn Verbeij, Xavier Gyina  en aanvoerder Mari Blanken moest de wedstrijd wegens blessures missen.

In een hoog tempo ging Nieuwerkerk op zoek naar een snelle goal. De favoriet op Sportpark Kaagjesland was dat immers aan de stand verplicht. RVC had moeite om in het eigen spel te komen en wanneer het de bal dan wist te veroveren kwam de bal daarna niet vaak bij een medespeler terecht. Binnen 10 minuten was het dan ook raak voor de gasten. Een voorzet kwam precies op het hoofd van de vrijstaande Nieuwerkerker die netjes binnen wist te koppen. RVC ging na het tegendoelpunt uit een ander vaatje tappen en kwam steeds beter in de wedstrijd en wist het Nieuwerkerk moeilijk te maken. Spits Wouter Sluijs leek een 100% kans te verzilveren, maar hij schoot vlak voor het doel over. RVC behield de druk op de potentiele titelfavoriet en kwam dan ook op gelijke hoogte. Een vrije trap werd door Wouter Sluijs langs de muur geschoten, buiten bereik van de keeper. Het leek met een gelijkspel de rust in te gaan, tot een foutieve ingreep die een penalty voor Nieuwerkerk resulteerde. Keeper Stefan van der Meer kon niet keren en zo ging Nieuwerkerk, tegen de verhoudingen in, met een voorsprong thee drinken.

RVC wist dat het niet onderdeed voor de bezoekers en ging op dezelfde voet door als in de eerste helft. Binnen vijf minuten na rust stond dan ook al de gelijkmaker op het scorebord. Frank Stolwijk wist vanaf dichtbij in te tikken, nadat de bal voor het doel bleef liggen uit een corner. RVC overheerste, maar Nieuwerkerk raakte niet in paniek. Levensgrote kansen konden door RVC niet benut worden, waardoor Nieuwerkerk aan een uitbraak voldoende had. En zo geschiedde het ook. In de 87e minuut kwam de bal tijdens een aanval van de bezoekers voor  de voeten van een net ingevallen aanvaller, die verwoestend uit haalde, zodat RVC doelman van der Meer niet kon redden.

Een domper voor de prima voetballende Reeuwijkers, die in de slotminuten de uitslag niet meer wisten te keren.