Saldo BSV van €100.000 naar de gemeente, lening voetbalvelden afgelost: “Het doel van de stichting is bereikt”

De stichting BuitenSportVoorzieningen (BSV) Bodegraven houdt na 15 jaar op te bestaan. Het batig saldo van een kleine 100.000 euro vloeit naar de gemeentekas. Het doel van de stichting is bereikt. Er zijn vijf nieuwe sportvelden aangelegd en elf gerenoveerd. Alle complexen zijn in de afgelopen vijftien jaren onder regie van de BSV prima onderhouden.
Het beheermodel

Het beheermodel is in 2005 bedacht door de bestuurders van zes Bodegraafse buitensportverenigingen. De BSV kon alle velden renoveren/aanleggen dankzij een eenmalige bijdrage van de gemeente en een lening. De vergoeding voor het jaarlijks onderhoud viel weg tegen de huur. Daarmee is optimaal gebruik gemaakt van de inzet van vrijwilligers. De verenigingen waren tevreden met de uitstekende velden. De gemeente had er geen omkijken naar. Het beheermodel was uniek en is door meerdere gemeenten overgenomen.

Oprichtingsfoto uit 2006. Van de oprichters zitten drie mensen nog in het huidig bestuur.

Goed financieel beheer

Dankzij goed financieel beheer is er een batig saldo van bijna € 100.000 ontstaan. Daarnaast is het afgelopen jaar ook gelukt de Bodegraafse verenigingen de huur te compenseren vanwege de corona-crisis. Een win-winsituatie voor de verenigingen en de gemeente.

Het huidig bestuur van de stichting BSV neemt afscheid van een bijzonder leuke en succesvolle langjarige klus voor de samenleving en kijkt met veel plezier terug naar de fijne samenwerking met de verenigingen.

Namens het bestuur van de stichting BSV.

Door: Han Koevoets, voorzitter

Ingezonden bericht

Op de hoofdfoto (gemaakt door Rob Stroekenbroek) van links naar rechts: Wolter Duinker, Han Koevoets, Roel Veltman, Ger Hart, Arie Plomp, Marco de Wit en Eef Zwanenburg

X