645b0572-1a40-420e-ab0f-08d24bf18c12

Shop en go in de Kerkstraat in Bodegraven

Het is over met het kriskras parkeren in de Kerstraat in Bodegraven. Op zeer korte termijn komen er duidelijke afspraken over het parkeren in de winkelstraat. De nieuwe proef moet zorgen voor een economische impuls aan de Kerkstraat. Het is ook een verzoek van de winkeliers.
Wethouder Inge Nieuwenhuizen vertelde vanmiddag over de proef. “We gaan een Shop en Go beleid uitproberen. De gesloten verklaring gaat er tijdelijk af. Dat betekent dat vrijdag 13.00 uur tot zaterdag 18.00 uur de bestuurders door de Kerkstraat kunnen rijden en parkeren.Tevens worden er 6 tijdelijke parkeerplaatsen gerealiseerd in de Kerkstraat. De duur van parkeren is maximaal 15 minuten. De blauwe zone blijft bestaan. Buiten de openingstijden om (avond en nacht) kunnen bewoners hun auto’s lang parkeren op de tijdelijke parkeerplaatsen.”

Tegen wildparkeren, of het niet naleven van de maximale parkeerduur, zal na een korte periode van waarschuwen verbaliserend worden opgetreden. Hiermee wordt beoogd om de parkeersituatie in de Kerkstraat te structureren.

Na een half jaar wordt de proef beoordeeld op punten zoals: veiligheid, leefbaarheid, toegankelijkheid en economische effecten.

 

 

 

 X