“Spannende wedstrijd tegen DVC”

Zaterdag 2 december speelde VSTS dames 1 tegen DVC dames 1. De maandag ervoor speelde het team een bekerwedstrijd tegen VTC Woerden, waar 1 set gewonnen werd. De dames uit Bodegraven waren hierdoor klaar om te winnen in de competitie tegen DVC.

Set 1 werd gestart met Aline van Hoorn, Naila Sabovic, Kirsten van der Lecq, Norah Strack van Schijndel, Floor Koren, Olivia van Wijngaarden en Karin van Rijn in de basis. De stand ging in het begin heel erg gelijk op. Later in de set kon DVC de dames uit Bodegraven meer onder druk zetten met haar service, waardoor Aline van Hoorn de aanvallende dames niet goed kon bereiken. Dit resulteerde in een achterstand voor VSTS dames 1. Krystel Termorshuizen werd in het veld gezet op de passer loper positie en met haar aanvalskracht werd deze achterstand weer hersteld. Helaas maakte VSTS zelf twee dure fouten waardoor ze de eerste set verloren met 23-25.

Dit moest in de tweede set natuurlijk omgedraaid worden. De passing van VSTS lag beter in deze set, dus de aanvallende dames konden beter aangespeeld worden. Aanvallend speelde VSTS dames 1 goed en de verdediging van DVC werd onder druk gezet. Ook de service van de dames uit Bodegraven zorgde voor een onzekere pass aan de kant van DVC waardoor VSTS een voorsprong nam in de set. Toch werd het aan het eind van de set nog spannend gemaakt door VSTS. Door wat fouten en miscommunicaties werden punten weggegeven. VSTS dames 1 hield het hoofd koel en won de set met 27-25.

In set 3 begon Merel Florie als spelverdeler. In deze set hadden de passende dames van VSTS moeite om de service van de tegenstander te verwerken. Ballen kwamen niet aan bij Merel Florie en zij kon daardoor moeilijk het spel verdelen. Ook waren de aanvallende dames niet scherp genoeg waardoor er geen punten gescoord werden. Zo kwam VSTS op een grote achterstand. Na die eerste rotatie konden de dames uit Bodegraven zich gelukkig nog herpakken, maar de achterstand was te groot om in te lopen. De set werd verloren met 10-25.

In de vierde set begon VSTS dames 1 sterk. De dames uit Bodegraven maakten in deze set meer gebruik van hun service druk en daarmee scoorden ze veel punten. De passing lag ook veel beter dan in de set ervoor. Merel Florie kon aan het net Kirsten van der Lecq goed vinden op het midden en zij kreeg vaak de bal op de grond bij DVC. Het goede spel van VSTS dames 1 zorgde voor een duidelijke overwinning. VSTS won de set met 25-17.

In set 4 hadden de dames uit Bodegraven hun eigen spel weer gevonden en hiermee wilden ze verder in set 5. Deze laatste set begon weer met een service-serie van DVC en VSTS kwam op een achterstand van 2-8. Deze achterstand werd wel ingelopen door de rust in het achterveld te bewaren. Er werd hard gewerkt om de ballen van de grond te houden, maar DVC won deze set met 10-15.

De dames uit Bodegraven pakten 2 punten tegen DVC. Ze kijken vooruit en blijven hard werken om de volgende wedstrijd te winnen. Vrijdag 8 december spelen ze uit tegen Kratos dames 1.