Stem nu op Rene Sinke ‘amateurscheidsrechter van het jaar’

blank

Rene Sinke, een 67-jarige scheidsrechter uit Bodegraven, staat bekend om zijn unieke en persoonlijke benadering van het amateurvoetbal. Na meer dan 35 jaar op de velden is de gepensioneerde Rene zijn liefde voor het spel onverminderd, en nu is zijn toewijding erkend met een nominatie voor de titel ‘Amateurscheidsrechter van het Jaar’.

blank


Na een indrukwekkende loopbaan waarin hij 12,5 jaar talloze wedstrijden op het hoogste niveau van het amateurvoetbal heeft geleid, zet de KNVB hem nu voornamelijk in voor duels in de 2e, 3e en 4e klasse, evenals voor ontmoetingen van de JO23-teams. Zijn inzet strekt zich uit buiten het veld; Sinke heeft een grote bijdrage geleverd aan voetbalvereniging ESTO, eerst als voorzitter en nu als jeugdtrainer. Na zes jaar voorzitterschap vroeg hij zich of wat hij wilde gaan doen. Dat resulteerde een terugkeer in het scheidsrechters wereld.

blank

Foto: André van Egdom: Rene Sinke in gesprek met de aanvoerders.

Sinke, die zijn scheidsrechterscarrière deed naast zijn politiewerk, staat lokaal bekend om zijn rustige aanpak en vermogen om het spel soepel te laten verlopen. Zijn passie is ook terug te vinden in zijn bewondering voor professionele scheidsrechter Bjorn Kuipers, wiens stijl van fluiten hem inspireert.

Voor de wedstrijd neemt hij de tijd om met de teams te praten in de kleedkamer. Zijn doel? “Ik wil geen gezeik aan mijn kop; dat kreeg ik toen in m’n werkperiode elke dag al. Laten we gewoon lekker gaan voetballen.” Deze relaxte houding op het veld is opmerkelijk. Hij laat veel doorspelen, waardoor het spel vloeiend blijft en een wedstrijd nooit werd gestaakt.

Hij heeft nu dus nominatie voor ‘scheidsrechter van het jaar’. De nominatie kwam nadat Sinke een oproep van de KNVB had ontvangen om zijn verdiensten op te sommen. Nu de nominatie binnen is, is het aan het publiek om te stemmen.

Stemmen kan via de website https://www.scheidsrechtervanhetjaar.nl/?elected@vote=842937

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank