Stichting De Kaashandel opgericht!

Met het oprichten van de stichting De Kaashandel draagt wethouder Inge Nieuwenhuizen het stokje officieel over aan de voorzitter Diederik Vergeer. In de zoektocht naar een toegankelijke en duurzame toekomst voor het huidige Kaasmuseum kan er daadwerkelijk tot realisatie overgegaan worden.
Zowel het bestuur van het huidige Kaasmuseum als de kaashandel uit Bodegraven zijn vertegenwoordigd in de stichting, die tot doel heeft om het cultureel erfgoed van het Kaasmuseum te waarborgen en bezoekers van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk een gastvrij ontvangst en een toeristisch knooppunt (onderdeel uitmakend van VVV Groene Hart van Holland) te bieden.

‘Het is een unieke kans om het inspirerende verhaal over het veredelen en verhandelen van kaas te vertellen aan bewoners en bezoekers van onze gemeente. De samenwerking met de kaasindustrie en het Kaasmuseum brengt het DNA op unieke wijze samen’, aldus wethouder Inge Nieuwenhuizen.

In de nieuwe locatie van het Kaasmuseum zal een moderne expositie komen en er zal uitgebreid aandacht worden stil gestaan bij kaas, unieke objecten en natuurlijk de Kaaskoningin. ‘De vernieuwing geeft tevens een kijkje in hoe het er nu aan toe gaat bij de kaasbedrijven. Iets wat voorheen geen onderdeel uitmaakte het museum’, aldus Diederik Vergeer.

Het bestuur van stichting De Kaashandel bestaat uit Diederik Vergeer (voorzitter) en Marlou Bink-Verkleij (vicevoorzitter). Nel Habben Janssen en Paul Bruinsma als algemene bestuursleden vanuit het huidige kaasmuseum. Jurgen de Vries (penningmeester) en Anouk Kreek (secretaris) maken dit bestuur compleet.

Ingezonden bericht

X