Street Art Festival Bodegraven-Reeuwijk op 25, 26 en 27 mei 2018

De Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk organiseert in samenwerking met de Kunstkring Bodegraven-Reeuwijk op 25, 26 en 27 mei 2018 Bodegraven–Reeuwijk een bijzonder evenement, een Street Art Festival. De opening van het festival valt samen met de opening van de Kunstroute op donderdag 24 mei 2018 vanaf 20.00 uur in het Evertshuis.
In het laatste weekend van mei komen de beste 2D- en 3D-kunstenaars van Nederland naar Bodegraven-Reeuwijk om hier hun kunsten te vertonen. Op een aantal plekken in Bodegraven en in Reeuwijk worden grondschilderingen aangebracht. Het bijzondere is dat een aantal schilderingen een 3D-effect hebben. 3D-grondschilderingen worden vaak gebruikt voor het creëren van een optische illusie met perspectief en toont bij de juiste kijkhoek bijvoorbeeld een diepte effect, een gat in de grond of een rechtopstaand realistisch object.

Kunstenaars
De kunstenaars die tijdens het festival te bewonderen zijn:

  • Leon Keer
  • Remko van Schaik
  • Dopie
  • Kbtr
  • Joost Zwanenburg
  • Ruben Poncia
  • Rianne te Kaat
  • Maureen Kolhoff
  • Ghislaine Monte

Start van het schilderen
Op dinsdag 15 mei zijn de eerste kunstenaars gestart met het maken van muurschilderingen. Vanaf donderdag 24 mei zullen de kunstenaars beginnen met de 3D-schilderingen. U kunt vanaf dat moment meekijken en zien hoe de kunstenaar werkt. De schilderingen zullen op zondag 27 mei klaar zijn en opengesteld worden voor publiek. Vanaf dat moment kunt ook op de schilderingen staan en de meest bijzondere 3D-foto’s maken. In totaal komen er 8-9 grondschilderingen en twee muurschilderingen.

Locaties
De 3D-schilderijen zullen te zien zijn bij:

Bodegraven
-Raadhuisplein
-Rosarium Ruyterlaan
-Evertshuis
-Willemsplein

Reeuwijk
-Winkelcentrum Miereakker

Overige activiteiten
Naast alle schilderingen zullen er ook andere culturele activiteiten plaatsvinden. Op het Raadhuisplein, Rosarium, Willemsplein en Eversthuis zal er gedanst worden door Viva Dans. Ook zijn er demonstraties van Parkour Disciplines freerunning. Bij het Eversthuis wordt er gezongen door De Borftse Zangers. Bij Winkelcentrum Miereakker is Miereakker Live! Hier vindt u onder andere Mainstreamjazz, Reflex Reeuwijk en Popschool Reeuwijk.

Kunstroute

Het Street Art Festival valt samen met de Kunstroute 2018. Deze vindt plaats op zaterdag 26 en zondag 27 mei 2018 van 11.00 tot 17.00 uur. De Kunstroute 2018 en het Street Art Festival zal op donderdag 24 mei om 20.00 uur geopend worden door wethouder Dirk-Jan Knol. De Kunstroute zal worden ingeluid met muzikale fotovoorstelling in het Evertshuis.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het Street Art Festival op: www.facebook.com/Street-Art-Festival-Bodegraven-Reeuwijk-1690674777680435/ of www.facebook.com/events/810782692448271/?ti=cl. Voor meer informatie over de Kunstroute kunt u kijken op kunstkringbodegraven-reeuwijk.nl

Foto: Ruben Pers

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank